ΖΕΣΤΟ ΚΕΙΚ ΚΑΡΥΔΑ ΜΠΑΝΑΝΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Μερίδες 8

Προετοιμασία
20 Λεπτά
Παραμονή στην κατάψυξη
35 - 40 Λεπτά
Βαθμός δυσκολίας
Two Star

ΖΕΣΤΟ ΚΕΙΚ ΚΑΡΥΔΑ ΜΠΑΝΑΝΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Μια απολαυστική συνταγή που μπορείτε να συνδυάσετε με οποιαδήποτε γεύση Carte D’ Or!
  • ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. αλεύρι
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 115 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. τριμμένη καρύδα
  • 3 αυγά μεσαίου μεγέθους
  • 75 ml γάλα καρύδας
  • 75 γρ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 200 γρ. λιωμένη μπανάνα (περίπου 2 μεγάλες ή 3 μικρές)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 35 γρ. νιφάδες καρύδας
  • 8 μπάλες παγωτό Carte D’Or Chocolate Brownie 900ml
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε

    το φούρνο στους 180⁰C (160⁰C για φούρνους με αέρα). Βουτυρώνουμε και στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί μία φόρμα για κέικ (λυόμενη).

  • Αναμειγνύουμε

    όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα άλλο μπολ. Προσθέτουμε στα αυγά όλα τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα των υγρών υλικών σε αυτό με τα στερεά και ανακατεύουμε καλά.

  • Τοποθετούμε

    το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 35 – 40 λεπτά. Μπορούμε να τσεκάρουμε πότε το κέικ μας είναι έτοιμο αν το τρυπήσουμε με ένα μαχαίρι και βγει καθαρό.

  • Απλώνουμε

    τις νιφάδες της καρύδας σε ένα δίσκο και ψήνουμε για 3 – 4 λεπτά στους 180⁰C μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Ξεφορμάρουμε το κέικ έπειτα από 5 λεπτά.

  • Αφήνουμε

    το κέικ να κρυώσει και να φτάσει σε μία χλιαρή θερμοκρασία και το κόβουμε σε 8 κομμάτια. Σερβίρουμε με μία μπάλα παγωτό και γαρνίρουμε με τις νιφάδες καρύδας.

  • Σερβίρουμε

    αμέσως.