ΖΑΜΠΑΓΙΟΝ ΜΕ ΣΤΡΑΤΣΙΑΤΕΛΛΑ

Μερίδες 4

Προετοιμασία
15 Λεπτά
Παραμονή στην κατάψυξη
0 Λεπτά
Βαθμός δυσκολίας
Five Star

ΖΑΜΠΑΓΙΟΝ ΜΕ ΣΤΡΑΤΣΙΑΤΕΛΛΑ

Μια παραλλαγή του παραδοσιακού Ιταλικού γλυκού!
  • ΥΛΙΚΑ

  • 4 μπάλες σερβιρίσματος Carte D’Or Stracciatella
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. λικέρ Amaretto
  • 100ml κρέμα γάλακτος
  • 10γρ. ψιλοκομμένα φουντούκια
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ

    με ένα γυάλινο μπολ τους κρόκους, τη ζάχαρη άχνη και το λικέρ και τα χτυπάμε για 2’ με μίξερ χειρός μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.

  • ΒΑΖΟΥΜΕ

    το μπολ πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα με το μίξερ χειρός για περίπου 8 λεπτά μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος του. Αφήνουμε τη ζαμπαγιόν στην άκρη.

  • ΧΤΥΠΑΜΕ

    την κρέμα γάλακτος και την προσθέτουμε προσεκτικά στη ζαμπαγιόν.

  • ΒΑΖΟΥΜΕ

    1 μπάλα Carte D’Or Stracciatella σε 4 ποτήρια για μαρτίνι, και καλύπτουμε με μια μεγάλη κουταλιά ζαμπαγιόν.

  • ΓΑΡΝΙΡΟΥΜΕ

    κάθε ποτήρι με ψιλοκομμένα φουντούκια και σερβίρουμε αμέσως.