ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΦΙΛΙΑ

Μερίδες 6

Προετοιμασία
180 Λεπτά
Παραμονή στην κατάψυξη
0 Λεπτά
Βαθμός δυσκολίας
Four Star

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΦΙΛΙΑ

4 μπάλες παγωτό Carte D’Or Βανίλια (200 γρ./400 ml), 2 ασπράδια αυγών..
  • ΥΛΙΚΑ

  • 4 μπάλες παγωτό Carte D’Or Βανίλια (200 γρ./400 ml)
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 125 γρ. άχνη ζάχαρη
  • ¼ κ.γλ. κορνφλάουρ
  • ½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Χρωματιστή ζάχαρη για διακόσμηση
  • 20 γρ. ζάχαρη άχνη (αν χρησιμοποιήσετε χρωματιστή ζάχαρη)
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΕΤΕ

    το φούρνο στους 110°C (90°C για φούρνους με αέρα) και στρώστε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα ρηχό ταψί.

  • ΧΤΥΠΗΣΤΕ

    τα ασπράδια των αυγών και το κορνφλάουρ με ηλεκτρικό μίξερ σε μια μεταλλική λεκανίτσα μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Προσθέστε σιγά σιγά τη ζάχαρη με ένα κουτάλι στη μαρέγκα, συνεχίζοντας να χτυπάτε με το μίξερ μέχρι η μαρέγκα να γίνει σφιχτή και γυαλιστερή. Στο τέλος ρίξτε και το εκχύλισμα βανίλιας.

  • ΒΑΛΤΕ

    το μίγμα σε ένα μεγάλο κορνέ με φαρδύ ρύγχος.

  • ΦΤΙΑΞΤΕ

    με το κορνέ μαρεγκάκια 4 εκατοστών, αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους. Πιέζοντας σταθερά το κορνέ, εξασφαλίζετε ότι τα μαρεγκάκια θα είναι ομοιόμορφα.

  • ΨΗΣΤΕ

    τα για 1 ώρα. Σβήστε το φούρνο και αφήστε τα άλλη μία ώρα στο φούρνο με την πόρτα κλειστή για να στεγνώσουν καλά.

  • ΔΙΑΛΥΣΤΕ

    την άχνη ζάχαρη σε λίγο νερό και απλώστε με πινέλο μια πολύ μικρή ποσότητα στην κορυφή κάθε μαρέγκας. Κυλίστε τις μισές μαρέγκες προσεκτικά στη χρωματιστή ζάχαρη για να καλυφθούν παντού και να έχετε ένα όμορφο αποτέλεσμα. Αφήστε τις υπόλοιπες χωρίς διακόσμηση, ώστε να αποτελέσουν τη βάση των «χριστουγεννιάτικων φιλιών».

  • ΓΕΜΙΣΤΕ

    ένα άλλο κορνέ με το παγωτό Carte D’Or Βανίλια.

  • ΒΑΛΤΕ

    μια μικρή ποσότητα παγωτού πάνω σε ένα σκέτο μαρεγκάκι και σκεπάστε το με ένα διακοσμημένο μαρεγκάκι, σαν σάντουιτς. Επαναλάβατε με όλα τα μαρεγκάκια. Σερβίρετε αμέσως.