Μερίδες 4-6

Προετοιμασία
20 Λεπτά
Παραμονή στην κατάψυξη
0 Λεπτά
Βαθμός δυσκολίας
Three Star

ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ CARTE D'OR LEMON PIE

Το παραδοσιακό τσουρέκι σε μία «πειραγμένη» εκδοχή που θα κερδίσει και τους πιο κλασικούς τύπους!
  • ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. νερό
  • 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 100 γρ. γλυκόζη
  • 14 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 6 γρ. ξύσμα μοσχολέμονου (lime)
  • xυμός από 3 λεμόνια
  • xυμός από 3 μοσχολέμονα (limes)
  • ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ: ½ ποσότητα από το σιρόπι που φτιάξαμε
  • 400-500 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ: 1 τσουρέκι
  • 1 συσκευασία Carte D’Or Lemon pie 900 ml
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΚΟΒΟΥΜΕ

    κατά μήκος, με ένα μακρύ και πριονωτό μαχαίρι, το πάνω μέρος του τσουρεκιού, σε πάχος 2 εκ. περίπου. Κόβουμε το πάνω μέρος σε κομμάτια και το κρατάμε στην άκρη.

  • ΚΟΒΟΥΜΕ

    περιμετρικά με ένα άλλο μικρό μαχαίρι, από την εσωτερική πλευρά του τσουρεκιού την ψίχα, σε πάχος 2 εκ. περίπου και την αφαιρούμε με απαλές κινήσεις.

  • ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ

    το τσουρέκι σε ένα ταψί και βάζουμε γύρω-γύρω τα κομμάτια που κόψαμε από το πάνω μέρους του. Βάζουμε το ταψί στην χαμηλή θέση στο φούρνο και ανοίγουμε το grill. Ροδίζουμε το τσουρέκι μέχρι να κλείσουν οι πόροι του και να φρυγανιστεί ελαφρώς εσωτερικά.

  • ΒΓΑΖΟΥΜΕ

    το τσουρέκι και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

  • ΜΟΥΣΚΕΥΟΥΜΕ

    το τσουρέκι με το υπόλοιπο μισό σιρόπι, εσωτερικά και εξωτερικά.

  • ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ

    το άδειο τσουρέκι με παγωτό Carte D’Or Lemon pie.

  • ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ

    με το γλάσο λεμονιού πάνω από τις μπάλες του παγωτού και τριγύρω από το τσουρέκι.

  • ΣΠΑΜΕ

    τα τραγανά κομματάκια του τσουρεκιού που ψήσαμε μαζί με το τσουρέκι, και γαρνίρουμε.