ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΗΛΟΥ

Μερίδες 6

Προετοιμασία
20 Λεπτά
Παραμονή στην κατάψυξη
0 Λεπτά
Βαθμός δυσκολίας
Three Star

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΗΛΟΥ

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο να χαρίζεις γλυκά χαμόγελα!
  • ΥΛΙΚΑ

  • 4 μεσαίου μεγέθους μήλα
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, και λίγο ακόμα
  • 225 ml αεριούχο μεταλλικό νερό
  • ¾ κ.γ. ξηρή μαγιά
  • 1 κ.γ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 750 ml σπορέλαιο
  • Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
  • 6 x 70 γρ. μπάλες παγωτό CARTE D’OR ΚΑΡΑΜΕΛΑ (μέρος του CDO ESSENCE ΒΑΝΙΛΙΑ-ΚΑΡΑΜΕΛΑ 900ml)
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΟΥΜΕ

    το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπολ.

  • ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ

    τα υλικά αργά χτυπώντας με σύρμα το νερό μέχρι να δημιουργηθεί ένας λείος χυλός.

  • ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ

    το μείγμα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1-1 ½ ώρες μέχρι να γίνει αφράτο.

  • ΞΕΦΛΟΥΔΙΖΟΥΜΕ

    βγάζουμε τα κουκούτσια και κόβουμε τα μήλα σε φέτες πάχους 1-1 1/2 εκ.

  • ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ

    το λάδι στους 180°C, αλευρώνουμε τις φέτες μήλου και τις βουτάμε στο χυλό. Αφού στραγγίξουμε την περιττή ποσότητα χυλού, τις τηγανίζουμε μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα και να γίνουν τραγανές. Στα μισά του χρόνου, πρέπει να τις γυρίσουμε. Τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.

  • ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ

    με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε περίπου τρεις τηγανίτες ανά μερίδα μαζί με μια μπάλα παγωτό.