ΤΕΡΙΝΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ BROWNIE ΚΑΙ ΜΑΡΕΓΚΑ & ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΣΕ ΣΟΣ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ

Μερίδες 8-10

Προετοιμασία
35 Λεπτά
Παραμονή στην κατάψυξη
1h 35 Λεπτά
Βαθμός δυσκολίας
Two Star

ΤΕΡΙΝΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ BROWNIE ΚΑΙ ΜΑΡΕΓΚΑ & ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΣΕ ΣΟΣ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ

Η σοκολάτα συναντά τα αρώματα του πορτοκαλιού και μαγεύει τις αισθήσεις σας.
  • ΥΛΙΚΑ

  • 2 ασπράδια από μεσαίου μεγέθους αυγά
  • 50 γρ. μαλακή καστανή ζάχαρη
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250 κ.γ. ζάχαρη άχνη
  • 250 ml νερό
  • 6 μικρά πορτοκάλια
  • 1000 γρ. παγωτό CARTE D’OR BROWNIE 900ml
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ

    το φούρνο στους 120°C (πάνω-κάτω)/100°C (αέρας).

  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΕΓΚΑ,

    χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν αλλά να μην σφίξουν. Προσθέτουμε αργά την καστανή ζάχαρη, περίπου μία κουταλιά της σούπας τη φορά, και τη ζάχαρη άχνη. Χτυπάμε μέχρι να γίνει σφιχτή και λεία η μαρέγκα.

  • ΒΑΖΟΥΜΕ

    εννιά κουταλιές από τη μαρέγκα σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε από 1 ώρα και 15 λεπτά έως 1 ώρα και 30 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν σε μια σχάρα.

  • ΒΓΑΖΟΥΜΕ

    το παγωτό από την κατάψυξη και το αφήνουμε να μαλακώσει ελαφρώς. Στρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα 25 εκατοστών με μεμβράνη ή αντικολλητικό χαρτί. Σπάμε τις μαρέγκες σε μεγάλα κομμάτια και αναμειγνύουμε με το παγωτό. Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα πιέζοντας και στρώνοντας την επιφάνεια. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά.

  • ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ

    σε σος καραμέλας, φτιάχνουμε την καραμέλα με τη ζάχαρη και το νερό. Ενώ γίνεται η καραμέλα, κόβουμε το πάνω και το κάτω μέρος από τα πορτοκάλια και τα ξεφλουδίζουμε προσεκτικά. Τα κόβουμε σε στρογγυλές φέτες και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Μαζεύουμε τους χυμούς τους στο μπολ.

  • ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ

    η καραμέλα, την βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα πορτοκάλια μαζί με το χυμό τους. Με γρήγορες κινήσεις, ανακατεύουμε πολύ καλά την καραμέλα με τα πορτοκάλια και αδειάζουμε το μείγμα ξανά στο μπολ για να κρυώσει.

  • ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ

    φέτες παγωμένης τερίνας με τα πορτοκάλια σε σος καραμέλας.