ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΦΡΑΜΠΟΥΑΖ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΑ

Μερίδες 4

Προετοιμασία
60 Λεπτά
Παραμονή στην κατάψυξη
0 Λεπτά
Βαθμός δυσκολίας
Two Star

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΦΡΑΜΠΟΥΑΖ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΑ

4 μπάλες παγωτό Carte D’Or Βανίλια-Καραμέλα (150 γρ./300 ml), 300 γρ. έτοιμο φύλλο σφολιάτας, 20 γρ. ζάχαρη άχνη, 150 γρ. σμέουρο (φραμπουάζ), 50 ml σιρόπι καραμέλα, 15 γρ. μαύρη σοκολάτα, τριμμένη
  • ΥΛΙΚΑ

  • 4 μπάλες παγωτό Carte D’Or Βανίλια-Καραμέλα (150 γρ./300 ml)
  • 300 γρ. έτοιμο φύλλο σφολιάτας
  • 20 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 150 γρ. σμέουρο (φραμπουάζ)
  • 50 ml σιρόπι καραμέλα
  • 15 γρ. μαύρη σοκολάτα, τριμμένη
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΕΤΕ

    φούρνο στους 200°C (180°C για φούρνους με αέρα).

  • ΑΝΟΙΞΤΕ

    το φύλλο και κόψτε τέσσερις κύκλους διαμέτρου περίπου 18 εκατοστών. Βάλτε τα κομμένα φύλλα σε ένα ρηχό ταψί και πασπαλίστε με την άχνη ζάχαρη. Τρυπήστε ελαφρά με ένα πιρούνι τα φύλλα.

  • ΣΚΕΠΑΣΤΕ

    τα φύλλα με ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος και βάλτε από πάνω για βάρος άλλο ένα ταψί, ώστε να μείνουν τραγανά στο φούρνο. Ψήστε για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.

  • ΒΑΛΤΕ

    μια μπάλα παγωτό Carte D’Or Βανίλια-Καραμέλα σε κάθε κομμάτι φύλλου και γαρνίρετε με μερικά φραμπουάζ, λίγο σιρόπι καραμέλα και λίγη τριμμένη σοκολάτα.

  • ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ

    αμέσως.