ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΚΕΥΜΕΝΑ ΑΧΛΑΔΙΑ & ΚΡΕΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

Μερίδες 6

Προετοιμασία
25 Λεπτά
Παραμονή στην κατάψυξη
0 Λεπτά
Βαθμός δυσκολίας
Three Star

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΚΕΥΜΕΝΑ ΑΧΛΑΔΙΑ & ΚΡΕΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

Γαλλική φινέτσα, πλούσιο άρωμα, βελούδινη γεύση. Δώστε στο επιδόρπιό σας gourmet ID!
  • ΥΛΙΚΑ

  • 125 γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 125 γρ. ζάχαρη άχνη, και επιπλέον 1 κ.σ. για γαρνίρισμα
  • 2 μεσαίου μεγέθους αυγά
  • 125 γρ. αμύγδαλα σε σκόνη
  • 25 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/8 κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
  • ¼ κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
  • 3 μεσαίου μεγέθους αχλάδια
  • ¼ φλιτζανιού αμύγδαλα φιλέ
  • 6 x 70 γρ. (συνολικά 420γρ.) μπάλες παγωτό CARTE D’OR Βανίλια (μέρος του CDO Essence Βανίλια/Καραμέλα)
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ

    το φούρνο στους 170°C (πάνω-κάτω)/150°C (αέρας).Βουτυρώνουμε έξι μικρές φόρμες τάρτας 10 εκ. με αφαιρούμενο πάτο.

  • ΧΤΥΠΑΜΕ

    το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε και χτυπάμε ένα-ένα τα αυγά. Προσθέτουμε την αμυγδαλόσκονη, το αλεύρι, το αλάτι, τα μπαχαρικά και το εκχύλισμα αμυγδάλου και ανακατεύουμε καλά.

  • ΞΕΦΛΟΥΔΙΖΟΥΜΕ

    κόβουμε στα δύο τα αχλάδια και βγάζουμε τα κουκούτσια. Κόβουμε σε λεπτές φέτες κάθε μισό αχλάδι αφήνοντας ένα κομμάτι περίπου 1 1/2 εκ. στην κορυφή.

  • ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ

    την κρέμα αμυγδάλου στις φόρμες και προσθέτουμε σε καθεμία τις φέτες αχλαδιού στρώνοντάς τις ώστε καθεμία να ακουμπά στην προηγούμενη σχηματίζοντας βεντάλια.

  • ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ

    με ζάχαρη άχνη τα αχλάδια και σκορπίζουμε αμύγδαλα φιλέ γύρω από τα αχλάδια. Ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι η λάμα ενός μαχαιριού να βγαίνει στεγνή όταν τρυπάμε την τάρτα.

  • ΑΦΗΝΟΥΜΕ

    να κρυώσουν για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τις αναποδογυρίσουμε.

  • ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ

    τις τάρτες ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου με μια μπάλα παγωτό.