ΣΟΥ ΜΕ ΜΠΛΟΥΜΠΕΡΙ

Μερίδες 6

Προετοιμασία
90 Λεπτά
Παραμονή στην κατάψυξη
0 Λεπτά
Βαθμός δυσκολίας
Five Star

ΣΟΥ ΜΕ ΜΠΛΟΥΜΠΕΡΙ

6 μπάλες παγωτό Carte D’Or Βανίλια (200 γρ./400 ml), 300 γρ. μπλούμπερι...
  • ΥΛΙΚΑ

  • 6 μπάλες παγωτό Carte D’Or Βανίλια (200 γρ./400 ml)
  • 300 γρ. μπλούμπερι
  • 3 κουταλιές της σούπας λεπτή άχνη ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα
  • Για τα σου
  • 75 γρ. σκληρό άσπρο αλεύρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 50 γρ. ανάλατο βούτυρο
  • 2 αυγά
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΕΤΕ

    το φούρνο στους 200°C (180°C για φούρνους με αέρα).

  • ΚΟΣΚΙΝΙΣΤΕ

    το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Βάλτε το βούτυρο και 125 ml νερό σε μια μέτρια κατσαρόλα. Μόλις βράσουν, ρίξτε μέσα το μίγμα του αλευριού από το χαρτί και ανακατέψτε γρήγορα.

  • ΒΓΑΛΤΕ

    την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατέψτε το μίγμα με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα που να ξεκολλάει εύκολα από τις πλευρές της κατσαρόλας (μπορεί να χρειαστείτε μερικά λεπτά).

  • ΧΤΥΠΗΣΤΕ

    τα αυγά χωριστά σε ένα μπολ και προσθέστε τα σιγά σιγά στο μίγμα, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι το μίγμα να είναι πυκνό και γυαλιστερό. (Το μίγμα πρέπει να πέφτει από το κουτάλι όταν το χτυπήσετε ελαφρά στο χείλος της κατσαρόλας.)

  • ΒΑΛΤΕ

    το μίγμα με ένα κορνέ ή κουτάλι σε ένα λαδωμένο ρηχό ταψί, φτιάχνοντας έξι μπαλίτσες διαμέτρου 7 εκατοστών, και ψήστε τις περίπου 20­25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Βγάλτε τις από το φούρνο και ανοίξτε μια τρυπούλα στο κάτω μέρος κάθε σου για να φύγει τυχόν ατμός που υπάρχει μέσα. Αφήστε τα να κρυώσουν

  • ΒΑΛΤΕ

    τα μπλούμπερι σε ένα κατσαρολάκι και προσθέστε τη ζάχαρη και μια κουταλιά νερό. Βράστε τα σε χαμηλή φωτιά, σκεπασμένα, για 4­5 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Αφήστε τα να κρυώσουν τελείως.

  • ΚΟΨΤΕ

    στη μέση κάθε σου.

  • ΒΑΛΤΕ

    μια μπάλα παγωτό Carte D’Or Βανίλια στη βάση κάθε σου.

  • ΓΑΡΝΙΡΕΤΕ

    το παγωτό με δυο κουταλιές της σούπας μπλούμπερι και σκεπάστε με το άλλο μισό σου. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε αμέσως.