ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΥΠΕΛΛΑΚΙΑ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

Μερίδες 4

Προετοιμασία
90 Λεπτά
Παραμονή στην κατάψυξη
2,5 hours
Βαθμός δυσκολίας
Five Star

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΥΠΕΛΛΑΚΙΑ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

4 μπάλες παγωτό Carte D’Or Σκούρα σοκολάτα, μέρος από το τετράγευστο La Gelateria (200 γρ./400 ml), 300 γρ. μαύρη σοκολάτα, 50 γρ. τριμμένα φουντούκια, 50 ml σιρόπι σοκολάτας, λίγο λάδι για άλειμμα
  • ΥΛΙΚΑ

  • 4 μπάλες παγωτό Carte D’Or Σκούρα σοκολάτα, μέρος από το τετράγευστο La Gelateria (200 γρ./400 ml)
  • 300 γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 50 γρ. τριμμένα φουντούκια
  • 50 ml σιρόπι σοκολάτας
  • λίγο λάδι για άλειμμα
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΛΙΩΣΤΕ

    τη μισή σοκολάτα σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ στερεωμένο πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει τελείως και αφήστε τη να κρυώσει για 10 λεπτά ή μέχρι να μην είναι ζεστή όταν την αγγίζετε. Στο μεταξύ, στρώστε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, λαδώστε και επενδύστε εσωτερικά 4 τσέρκια ζαχαροπλαστικής διαμέτρου 8 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, αφήνοντας λίγο να περισσεύει πάνω από το χείλος.

  • ΑΠΛΩΣΤΕ

    στο εσωτερικό κάθε τσερκιού ένα στρώμα λιωμένης σοκολάτας και αφήστε τη να κρυώσει τουλάχιστον 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Επαναλάβατε τουλάχιστον δύο φορές, μέχρι το στρώμα να γίνει αρκετά παχύ. Αφήστε τα να κρυώσουν μιάμιση ώρα ή μέχρι να σφίξουν καλά.

  • ΛΙΩΣΤΕ

    την υπόλοιπη σοκολάτα σε μια μεγάλη γαβάθα και αφήστε τη να κρυώσει λίγο. Βγάλτε προσεκτικά τη σοκολάτα από τα τσέρκια και αφαιρέστε το αντικολλητικό χαρτί.

  • ΑΛΕΙΨΤΕ

    εξωτερικά τα κυπελλάκια με επιπλέον σοκολάτα, αυτή τη φορά χρησιμοποιώντας σπάτουλα σιλικόνης. Μην ανησυχείτε αν δεν είναι τελείως λεία – θα δείχνουν πιο ωραία έτσι. Αφήστε τα να κρυώσουν καλά.

  • ΠΑΣΠΑΛΙΣΤΕ

    μερικά φουντούκια σε τέσσερα πιάτα και βάλτε επάνω από ένα σοκολατένιο κυπελλάκι.

  • ΡΙΞΤΕ

    λίγο σιρόπι σοκολάτας μέσα στα κυπελλάκια.

  • ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ

    από μία μπάλα παγωτό Carte D’Or Σκούρα σοκολάτα.

  • ΓΑΡΝΙΡΕΤΕ

    με λίγα ακόμη φουντούκια και σερβίρετε αμέσως.