ΣΙΤΣΙΛΙΑΝΙΚΟ BRIOCHE ΜΕ ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ ΚΑΙ ΣΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Μερίδες 12

Προετοιμασία
35 Λεπτά
Παραμονή στην κατάψυξη
15 Λεπτά
Βαθμός δυσκολίας
Five Star

ΣΙΤΣΙΛΙΑΝΙΚΟ BRIOCHE ΜΕ ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ ΚΑΙ ΣΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Ξεχωριστές γεύσεις για ένα ξεχωριστό παγωτό!
  • ΥΛΙΚΑ

  • ΓΙΑ ΤΟ BRIOCHE
  • 500 γρ. άσπρο σκληρό αλεύρι
  • 14 γρ. ξηρή μαγιά
  • 85 γρ. ζάχαρη
  • 15 γρ. μέλι
  • 3 αυγά μεσαίου μεγέθους
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 80 γρ. γάλα
  • 180 γρ. ανάλατο μαλακό βούτυρο
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 λοβοί βανίλιας, μόνο τους σπόρους
  • 8 γρ. αλάτι
  • 1 κρόκος αυγού
  • 1 κουταλιά της σούπας γάλα
  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
  • 300 – 375γρ. έτοιμη σος σοκολάτας
  • 420 γρ. βατόμουρα
  • Ζάχαρη άχνη
  • 12 μπάλες παγωτό Carte D’Or Essence Βανίλια-Καραμέλα
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ

    σε μπλέντερ με αναδευτήρα ζύμης όλα τα υλικά για το brioche εκτός από το βούτυρο. Ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το βούτυρο και χτυπάμε το μείγμα σε μέτρια έως υψηλή ταχύτητα για περίπου 8 λεπτά. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα. Τη βγάζουμε από το ψυγείο και την αφήνουμε για δύο ακόμη ώρες να φουσκώσει, μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος. (Μπορούμε να την αφήσουμε να φουσκώσει στο ψυγείο για μια νύχτα και να την αφήσουμε να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν τη χρησιμοποιήσουμε.

  • ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ

    το ζυμάρι σε 12 κομμάτια. Κόβουμε το ¼ από κάθε κομμάτι και το αφήνουμε στην άκρη. Πλάθουμε τα μεγάλα κομμάτια σε στρογγυλά ζυμαράκια και τα τοποθετούμε σε ταψί όπου έχουμε απλώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Κάνουμε μπαλάκια τα μικρότερα κομμάτια ζύμης. Αλευρώνουμε τον αντίχειρα και κάνουμε μία τρύπα στο μεγαλύτερα κομμάτια και τοποθετούμε τα μπαλάκια μέσα στην τρύπα. Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 1 με 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστούν σε μέγεθος.

  • ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ

    το φούρνο στον αέρα στους 180⁰C (160⁰C για φούρνους με αέρα). Αναμειγνύουμε το γάλα με τον κρόκο του αυγού και περνάμε με πινέλο τα brioche. Ψήνουμε για 12 – 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν στο εσωτερικό τους.

  • ΑΦΗΝΟΥΜΕ

    να κρυώσουν πριν σερβίρουμε. Ανοίγουμε τα brioche με ένα μαχαίρι, τα γεμίζουμε με παγωτό και βατόμουρα. Γαρνίρουμε με τη ζεστή σος σοκολάτας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

  • ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ

    αμέσως.