ΣΕΚΕΡ ΠΑΡΕ (ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΓΛΥΚΟ) ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ

Μερίδες 4

Προετοιμασία
90 Λεπτά
Παραμονή στην κατάψυξη
0 Λεπτά
Βαθμός δυσκολίας
Five Star

ΣΕΚΕΡ ΠΑΡΕ (ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΓΛΥΚΟ) ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ

4 μπάλες παγωτό Carte D’ Or Pecan Βανίλια 900ml, 60 γρ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου...
  • ΥΛΙΚΑ

  • 4 μπάλες παγωτό Carte D’ Or Pecan Βανίλια 900ml
  • 60 γρ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 90 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κρόκος αυγού, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 25 γρ. σιμιγδάλι
  • 175 γρ. αλεύρι, κοσκινισμένο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 10 αμύγδαλα, ξεφλουδισμένα
  • Για το σιρόπι
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 ml νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμόνι
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΒΑΛΤΕ

    τα συστατικά για το σιρόπι σε μια μέτρια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και, μόλις πάρουν βράση, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε τα να σιγοβράσουν για 15 λεπτά. Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει.

  • ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ

    το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη και τον κρόκο του αυγού σε μια γαβάθα. Προσθέστε το σιμιγδάλι και, σιγά σιγά, το αλεύρι. Σε αυτό το σημείο θα μπορείτε να αρχίσετε να ζυμώνετε το μίγμα με τα χέρια. Όταν φτιάξετε μια πολύ μαλακή και ανοιχτόχρωμη ζύμη, καλύψτε τη με διαφανή μεμβράνη και αφήστε τη στην άκρη για 15 λεπτά.

  • ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΕΤΕ

    το φούρνο στους 180°C (160°C για φούρνους με αέρα). Φτιάξτε με τη ζύμη 8 μπαλίτσες και βάλτε τις σε ένα ταψί, αφήνοντας μεταξύ τους απόσταση μερικών εκατοστών. Βάλτε ένα αμύγδαλο στη μέση κάθε σεκέρ παρέ και ψήστε τα 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Βγάλτε τα από το φούρνο.

  • ΡΙΞΤΕ

    λίγο σιρόπι πάνω από τα καυτά σεκέρ παρέ. Επαναλάβατε αρκετές φορές και αφήστε τα να ρουφήξουν το σιρόπι τουλάχιστον 10-15 λεπτά. Αφού κρυώσουν καλά, σκεπάστε τα με διαφανή μεμβράνη και βάλτε τα στο ψυγείο.

  • ΒΑΛΤΕ

    ένα σεκέρ παρέ σε ένα όμορφο ποτήρι παγωτού.

  • ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ

    μια μπάλα παγωτό Carte D’ Or Pecan Βανίλια. Τρίψτε από πάνω άλλο ένα σεκέρ παρέ και σερβίρετε αμέσως.