Μερίδες 6

Προετοιμασία
15 Λεπτά
Παραμονή στην κατάψυξη
0 Λεπτά
Βαθμός δυσκολίας
Three Star

ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ CARTE D'OR

Μυρωδάτα ροδάκινα, τραγανά καρύδια και γευστικά μπισκότα συναντιούνται για να δημιουργήσουν έναν ακαταμάχητο συνδυασμό.
  • ΥΛΙΚΑ

  • 440 γρ. κομπόστα ροδάκινο κομμένη σε μέτριες φέτες
  • 345 γρ. σιρόπι κομπόστας ροδάκινο
  • 80 γρ. ψίχα καρυδιού χονδροσπασμένη
  • 60 γρ. σταφίδες ξανθές Κορίνθου
  • 1 φασόλι φρέσκιας βανίλιας
  • 2 σφηνάκια λικέρ ροδάκινο
  • 100 γρ. μαργαρίνη Flora με βούτυρο
  • 90 γρ. μπισκότα τύπου «Μιράντα» τριμμένα
  • 80 γρ. σκούρα ζάχαρη
  • 20 γρ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε 4 κουτ. σούπας κρύο νερό
  • 1 συσκευασία Carte d’Or Στρατσιατέλα 900ml
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ

    την κονσέρβα της κομπόστας. Σουρώνουμε τα ροδάκινα και κρατάμε το σιρόπι μέσα σε ένα μπολ. Κόβουμε τα ροδάκινα σε μέτριες φέτες.

  • ΧΑΡΑΖΟΥΜΕ

    και κόβουμε κατά μήκος το φασόλι της βανίλιας. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, αφαιρούμε τα σποράκια της και τα κρατάμε στην άκρη.

  • ΡΙΧΝΟΥΜΕ

    τη μαργαρίνη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και την αφήνουμε να θερμανθεί καλά. Κατόπιν ρίχνουμε τις φέτες από τα ροδάκινα μέσα στο τηγάνι και τα σοτάρουμε.

  • ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ

    τη βανίλια, τη ζάχαρη, τις σταφίδες και την ψίχα από το καρύδι, και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να δώσει τα αρώματά της η βανίλια.

  • ΣΒΗΝΟΥΜΕ

    με το λικέρ ροδάκινο και το σιρόπι από την κομπόστα.

  • ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

    το μαγείρεμα για 5 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία, για να βράσουν τα ροδάκινα και να μαλακώσουν ακόμα περισσότερο.

  • ΔΕΝΟΥΜΕ

    τη συνταγή με το αραιωμένο κορν φλάουρ, ανακατεύοντας καλά με μια πλαστική σπάτουλα σιλικόνης ή ξύλινη.

  • ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

    τα τριμμένα μπισκότα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει όλο το μείγμα μια παχύρρευστη κρέμα.

  • ΡΙΧΝΟΥΜΕ

    την κρέμα σε μπολάκια της αρεσκείας μας και τοποθετούμε από πάνω τους μια μπάλα παγωτού στρατσιατέλα.