ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΡΥΖΙΟΥ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ, ΑΝΘΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ & ΣΙΡΟΠΙ ΙΒΙΣΚΟΥ

Μερίδες 6

Προετοιμασία
25 Λεπτά
Παραμονή στην κατάψυξη
0 Λεπτά
Βαθμός δυσκολίας
Two Star

ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΡΥΖΙΟΥ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ, ΑΝΘΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ & ΣΙΡΟΠΙ ΙΒΙΣΚΟΥ

Πουτίγκα σε velvet chic style… από τα χεράκια σας!
  • ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. ρύζι γλασέ για ρυζόγαλο
  • 500 ml νερό
  • 1 λίτρο πλήρες γάλα
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 λοβός βανίλιας
  • 1 κ.σ. αλεύρι καλαμποκιού
  • 125 ml πηχτή κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.γ. νερό από άνθη πορτοκαλιάς
  • ¼ κ.γ. κανέλα σε σκόνη για το γαρνίρισμα
  • 6 x 70 γρ. (συνολικά 320 γρ.) μπάλες παγωτό CARTE D’OR ΒΑΝΙΛΙΑ (μέρος του τετράγευστου CDO Βανίλια/Σοκολάτα/Φράουλα/Φιστίκι 1,8L)
  • παγωτό CARTE D’OR ΒΑΝΙΛΙΑ (μέρος του τετράγευστου CDO Βανίλια/Σοκολάτα/Φράουλα/Φιστίκι 1,8L)
  • Σιρόπι Ιβίσκου: 120 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 125 ml νερό
  • 4 κ.σ. αποξηραμένα άνθη ιβίσκου
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΒΡΑΖΟΥΜΕ

    για πέντε λεπτά τη ζάχαρη άχνη και το νερό. Προσθέτουμε τα άνθη ιβίσκου και τα βγάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε αρκετή ώρα ώστε τα άνθη να βγάλουν το άρωμά τους, να κρυώσει το σιρόπι και να γίνει πηχτό. Στραγγίζουμε πριν το σερβίρισμα.

  • ΒΡΑΖΟΥΜΕ

    το ρύζι και το νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί σχεδόν όλο το νερό.

  • ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ

    το γάλα, τη ζάχαρη άχνη και το λοβό της βανίλιας αφού τον έχουμε κόψει στη μέση και σιγοβράζουμε για περίπου 25 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο.

  • ΔΙΑΛΥΟΥΜΕ

    το αλεύρι καλαμποκιού σε 2 κουταλιές της σούπας νερό και το προσθέτουμε στο ρύζι. Συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για ένα ή δύο ακόμη λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρώς.

  • ΒΡΑΖΟΥΜΕ

    από τη φωτιά, πετάμε το λοβό της βανίλιας και ρίχνουμε το νερό από άνθη πορτοκαλιάς.

  • ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ

    την πουτίγκα σε 6 μπολ. Μπορούμε να τη σερβίρουμε ζεστή, σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα.

  • ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ

    με κανέλα και προσθέτουμε μια μπάλα παγωτό και λίγο σιρόπι ιβίσκου.