ΠΑΣΤΕΛΙ ΣΟΥΣΑΜΙΟΥ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΣΥΚΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΪΜΑΚΙ

Μερίδες 2

Προετοιμασία
5 Λεπτά
Παραμονή στην κατάψυξη
0 Λεπτά
Βαθμός δυσκολίας
Two Star

ΠΑΣΤΕΛΙ ΣΟΥΣΑΜΙΟΥ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΣΥΚΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΪΜΑΚΙ

Μια εύκολη συνταγή!!!
  • ΥΛΙΚΑ

  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 60 ml μέλι (κατά προτίμηση ελληνικό από θυμάρι και βότανα)
  • 80 γρ. σουσάμι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 6 σύκα (το καθένα βάρους περίπου 60 γρ.)
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι (για γαρνίρισμα)
  • 6 μπάλες Carte παγωτό D’Or καϊμάκι
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΤΕΛΙ

    στρώνουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και κόβουμε άλλο ένα ίδιο κομμάτι χαρτί ψησίματος και το αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε τη ζάχαρη και το μέλι σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μία σκούρα καραμέλα, προσέχοντας να μην την κάψουμε. Αυτό θα πάρει περίπου 5 λεπτά.

  • ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΜΕ

    από τη φωτιά και ρίχνουμε αμέσως το σουσάμι και τη βανίλια και γρήγορα απλώνουμε το μείγμα πάνω στο χαρτί ψησίματος. Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο φύλλο του χαρτί ψησίματος και περνάμε από πάνω τον πλάστη για να ομαλοποιήσουμε την επιφάνεια του παστελιού μέχρι να αποκτήσει περίπου 3 χιλιοστά πάχος. Το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και προσεκτικά αφαιρούμε το χαρτί ψησίματος που σκεπάζει το παστέλι. Αν δυσκολευόμαστε γιατί κολλάει στο παστέλι, περιμένουμε λίγο ακόμα. Όταν είναι αρκετά σκληρό, το αναποδογυρίζουμε και αφαιρούμε και το άλλο χαρτί ψησίματος. Ισιώνουμε αν χρειάζεται.

  • ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ

    το παστέλι σε μία επιφάνεια κοπής και, γρήγορα. πριν σκληρύνει πάρα πολύ. κόβουμε 12 τρίγωνα με διαστάσεις περίπου 7 εκ στις μακριές πλευρές και 6 εκ. στη στενή πλευρά. Αν το παστέλι γίνει πολύ σκληρό πριν τελειώσουμε το κόψιμο, μπορούμε να το μαλακώσουμε στο φούρνο, στους 160⁰C (ή 140⁰C στον αέρα).

  • ΚΟΒΟΥΜΕ

    τα σύκα στα δύο. Σερβίρουμε μία μπάλα παγωτό, δύο μισά σύκα και δύο τρίγωνα παστέλια σε κάθε πιάτο. Περιχύνουμε με μέλι.

  • ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ

    αμέσως.