ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΕΡΑΣΙ ΚΑΙ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗΣ

Μερίδες 6

Προετοιμασία
60 Λεπτά
Παραμονή στην κατάψυξη
30-35 Λεπτά
Βαθμός δυσκολίας
Three Star

ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΕΡΑΣΙ ΚΑΙ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗΣ

Ένα πολύ νόστιμο γλυκό που σερβίρεται με παγωτό Carte D’Or!
  • ΥΛΙΚΑ

  • ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 155 γρ. ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 αυγό μεσαίου μεγέθους
  • 1 κρόκος αυγού, χτυπημένος
  • 300 γρ. αλεύρι (υπολογίζουμε και λίγο παραπάνω για το πλάσιμο)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
  • 340 γρ. μαρμελάδα κεράσι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμός λεμονιού
  • 180 γρ. φρέσκα κεράσια, για το σερβίρισμα
  • Ζάχαρη άχνη
  • 6 μπάλες παγωτό Carte D’Or Βανίλια Μαδαγασκάρης
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ

    τη ζύμη. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη χωρίς να την κουράσουμε πολύ. Κόβουμε περίπου το 1/3 από το ζυμάρι, κάνουμε ένα τετράγωνο, το τυλίγουμε σε μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.

  • ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ

    το υπόλοιπο ζυμάρι με λίγο αλεύρι μέχρι να έχει 2-3εκ. πάχος και το βάζουμε σε ένα ταψί 35x12εκ. πλάτος. Κόβουμε τις άκρες που περισσεύουν και το βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο να κρυώσει.

  • ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ

    το φούρνο στον 180⁰C (160⁰C για φούρνους με αέρα). Αναμειγνύουμε τη μαρμελάδα με το χυμό λεμονιού. Παίρνουμε το υπόλοιπο κομμάτι της ζύμης και το ανοίγουμε σε ένα τετράγωνο λίγο μεγαλύτερο από το ταψί μας, πάχους 2-3εκ. Κόβουμε διαγώνιες λωρίδες πλάτους 1 ½ εκ.

  • ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ

    τη βάση με τη μαρμελάδα και φτιάχνουμε ένα διχτυωτό πλέγμα με τις λωρίδες ζύμης πάνω από την τάρτα. Πιέζουμε τη ζύμη στις άκρες και κόβουμε ό,τι περισσεύει.

  • ΑΦΗΝΟΥΜΕ

    την τάρτα στο ψυγείο για 15-20 λεπτά και ύστερα την ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να αποκτήσει ένα ανοικτό καφέ χρώμα. Τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει πριν την κόψουμε για να σταθεροποιηθεί η μαρμελάδα.

  • ΚΟΒΟΥΜΕ

    την τάρτα σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε με μία μπάλα παγωτό και φρέσκα κεράσια.