PANCAKES ΜΕ ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΟΓΑΛΑ

Μερίδες 4

Προετοιμασία
20 Λεπτά
Παραμονή στην κατάψυξη
0 Λεπτά
Βαθμός δυσκολίας
Four Star

PANCAKES ΜΕ ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΟΓΑΛΑ

4 μπάλες παγωτό Carte D’Or Βανίλια Μαδαγασκάρης 1,5lt, 200 γρ. βατόμουρα, 70 γρ. άχνη ζάχαρη..
  • ΥΛΙΚΑ

  • 4 μπάλες παγωτό Carte D’Or Βανίλια Μαδαγασκάρης 1,5lt
  • 200 γρ. βατόμουρα
  • 70 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 300 ml βουτυρόγαλα
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 50 γρ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 125 γρ. αλεύρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΒΑΛΤΕ

    τα βατόμουρα σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, σκεπασμένα, με μια κουταλιά νερό και 30 γρ. ζάχαρη. Αφήστε τα να βράσουν 5-6 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Βάλτε τα σε ένα μπολ και λιώστε τα καλά με ένα πιρούνι. Αφήστε τα στην άκρη.

  • ΧΤΥΠΗΣΤΕ

    το αυγό με το βουτυρόγαλα σε ένα μπολ και προσθέστε τα υπόλοιπα 40 γρ. της ζάχαρης.

  • ΚΟΣΚΙΝΙΣΤΕ

    το αλεύρι μαζί με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και προσθέστε τα στο μίγμα του αυγού με το βουτυρόγαλα. Προσθέστε και το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε καλά.

  • ΖΕΣΤΑΝΕΤΕ

    ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

  • ΡΙΞΤΕ

    στο τηγανάκι μια μικρή ποσότητα του μίγματος, διαμέτρου περίπου 12-15 εκατοστών.

  • ΨΗΣΤΕ

    τα pancakes για 2 λεπτά από κάθε πλευρά (γυρίστε τα όταν στεγνώσουν στις άκρες και σχηματιστούν από πάνω μικρές φυσαλίδες).

  • ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ

    μια μεγάλη κουταλιά ζεστά βατόμουρα σε κάθε pancake.

  • ΒΑΛΤΕ

    μια μπάλα παγωτό Carte D’Or Βανίλια Μαδαγασκάρης πάνω στα βατόμουρα και σερβίρετε αμέσως.