ΠΑΓΩΤΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΜΕ ΦΡΑΜΠΟΥΑΖ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Μερίδες 4

Προετοιμασία
30 Λεπτά
Παραμονή στην κατάψυξη
90 Λεπτά
Βαθμός δυσκολίας
Four Star

ΠΑΓΩΤΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΜΕ ΦΡΑΜΠΟΥΑΖ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

4 μπάλες παγωτό Carte D’Or Βανίλια (100 γρ./200 ml), 100 γρ. βούτυρο...
  • ΥΛΙΚΑ

  • 4 μπάλες παγωτό Carte D’Or Βανίλια (100 γρ./200 ml)
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. μαύρη σοκολάτα σε κομματάκια
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 250 γρ. ακατέργαστη λεπτή άχνη ζάχαρη
  • 100 γρ. αλεύρι
  • Για το γαρνίρισμα
  • 75 γρ. φρέσκα φραμπουάζ
  • 4 ασπράδια αυγών
  • 150 γρ. λεπτή άχνη ζάχαρη
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΖΕΣΤΑΝΕΤΕ

    το φούρνο στους 180°C (160°C για φούρνους με αέρα). Στρώστε μια τετράγωνη φόρμα 22 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

  • ΛΙΩΣΤΕ

    το βούτυρο μαζί με τη σοκολάτα σε μια μεταλλική λεκανίτσα στερεωμένη πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Αφήστε το μίγμα να κρυώσει (να μην είναι ζεστό όταν το αγγίζετε).

  • ΧΤΥΠΗΣΤΕ

    τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέστε το μίγμα της σοκολάτας στα αυγά και κατόπιν το αλεύρι κοσκινισμένο. Μεταφέρετε το μίγμα στη φόρμα.

  • ΨΗΣΤΕ

    επί 25­30 λεπτά. Αφήστε το κέικ να κρυώσει, βγάλτε το από τη φόρμα και κόψτε το σε 9 ίσα κομμάτια.

  • ΣΤΡΩΣΤΕ

    ένα ρηχό ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και βάλτε επάνω τέσσερα από τα κομμάτια του κέικ. Γαρνίρετέ τα με λίγα φραμπουάζ και βάλτε τα στο ψυγείο να κρυώσουν καλά.

  • ΒΑΛΤΕ

    4 μπάλες παγωτό Carte D’Or Βανίλια σε ένα δισκάκι και αφήστε τις στην κατάψυξη τουλάχιστον μιάμιση ώρα ή μέχρι το παγωτό να σφίξει πολύ καλά.

  • ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΕΤΕ

    το φούρνο στους 220°C (200°C για φούρνους με αέρα).

  • ΧΤΥΠΗΣΤΕ

    τα αυγά με μίξερ χειρός μέχρι να πήξουν, ύστερα προσθέστε σταδιακά τη λεπτή ζάχαρη κουταλιά κουταλιά. Συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι η μαρέγκα να γίνει σφιχτή και γυαλιστερή.

  • ΒΑΛΤΕ

    μια μπάλα παγωτό πάνω σε κάθε κομμάτι κέικ, ύστερα απλώστε τη μαρέγκα πάνω στο παγωτό και το κέικ, φροντίζοντας να καλύπτονται καλά από όλες τις πλευρές.

  • ΨΗΣΤΕ

    αμέσως στο φούρνο για 3­5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η μαρέγκα. Σερβίρετε αμέσως.