ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΚΕΙΚ ΤΖΙΝΤΖΕΡ

Μερίδες 4

Προετοιμασία
30 Λεπτά
Παραμονή στην κατάψυξη
0 Λεπτά
Βαθμός δυσκολίας
Three Star

ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΚΕΙΚ ΤΖΙΝΤΖΕΡ

4 μπάλες παγωτό Carte D’Or Στρατσιατέλλα, 500 ml κόκκινο κρασί...
  • ΥΛΙΚΑ

  • 4 μπάλες παγωτό Carte D’Or Στρατσιατέλλα
  • 500 ml κόκκινο κρασί
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. κέικ με τζίντζερ
  • Σπόροι από 1 ξυλάκι βανίλιας
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΒΡΑΣΤΕ

    σε μέτρια κατσαρόλα 300 ml από το κρασί μαζί με τη ζάχαρη και τους σπόρους από το ξυλάκι της βανίλιας σε υψηλή φωτιά περίπου 10-12 λεπτά, μέχρι να γίνει σαν σιρόπι. Αφήστε το στην άκρη να κρυώσει.

  • ΚΟΨΤΕ

    το κέικ τζίντζερ σε μικρά κομματάκια και βάλτε τα σε ένα πυρίμαχο βαθύ μπόλ.

  • ΖΕΣΤΑΝΕΤΕ

    τα υπόλοιπα 200 ml του κόκκινου κρασιού και ρίξτε το πάνω από τα κομματάκια του κέικ στη γαβάθα.

  • ΒΑΛΤΕ

    ένα στρώμα από τα κομματάκια του κέικ σε τέσσερα ποτήρια παγωτού.

  • ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ

    μια μπάλα παγωτό Carte D’Or Στρατσιατέλλα πάνω από το κέικ.

  • ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΤΕ

    προσθέτοντας άλλο ένα στρώμα κομματάκια του κέικ πάνω από το παγωτό, και άλλη μια μπάλα Στρατσιατέλλα στην κορυφή.

  • ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ

    γαρνίροντας με τη σος του κόκκινου κρασιού.