ΜΠΙΣΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΦΡΑΟΥΛΑ & ΜΑΡΕΓΚΑ

Μερίδες 3-4

Προετοιμασία
15 Λεπτά
Παραμονή στην κατάψυξη
18 Λεπτά
Βαθμός δυσκολίας
Two Star

ΜΠΙΣΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΦΡΑΟΥΛΑ & ΜΑΡΕΓΚΑ

Ένα γλυκό που μπορεί να σερβιριστεί με οποιαδήποτε γεύση Carte D’ Or.
  • ΥΛΙΚΑ

  • 30 γρ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. γάλα
  • ½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/8 κ.γλ. αλάτι
  • 75 γρ. αλεύρι
  • ¼ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 35 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
  • Παγωτό Carte D’Or Φράουλα & Μαρέγκα (συσκευασία 900ml)
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΒAZOYME

    σε ένα μπολ το αλεύρι, τις ζάχαρες, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το βούτυρο και το τρίβουμε με τα δάχτυλα. Προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία κολλώδη ζύμη. Προσθέτουμε τις σταγόνες της σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να πάνε σε όλο το μείγμα.

  • ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ

    το μείγμα σε δύο μακρόστενα κομμάτια με διάμετρο περίπου 2, 5 εκ. και τα βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

  • ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ

    το φούρνο στους 200⁰C (180⁰C για φούρνους με αέρα). Βγάζουμε τη ζύμη, τη βάζουμε σε μία μακρόστενη φόρμα και ψήνουμε για 18 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει. Την αφήνουμε να κρυώσει.

  • ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ

    το παγωτό σε μεγαλύτερο δοχείο κατάλληλο για την κατάψυξη ώστε να το ανακατέψουμε με τη ζύμη.

  • ΣΠΑΜΕ

    τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια και αναμειγνύουμε απαλά περίπου τα ¾ με το παγωτό. Βάζουμε το μείγμα ξανά στην κατάψυξη και το αφήνουμε για περίπου 2 ώρες.

  • ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ

    βάζοντας από 2 μπάλες παγωτό σε κάθε μπολ και ρίχνουμε από πάνω τρίμματα από το υπόλοιπο του μπισκότου.