ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ & ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΦΕ-ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ/ΠΑΓΩΤΟ STRACCIATELLA

Μερίδες 8

Προετοιμασία
20 Λεπτά
Παραμονή στην κατάψυξη
0 Λεπτά
Βαθμός δυσκολίας
Three Star

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ & ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΦΕ-ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ/ΠΑΓΩΤΟ STRACCIATELLA

Η ώρα του απογευματινού καφέ στο μπαλκόνι… φέρνει αρώματα και φινέτσα!
  • ΥΛΙΚΑ

  • 110 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 ml νερό
  • 90 ml καφές μέτριας έντασης
  • 1 μεσαίου μεγέθους αυγό
  • 60 γρ. ανάλατο βούτυρο, το οποίο έχουμε λιώσει και αφήσει να κρυώσει
  • 65 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/8 κ.γ. αλάτι
  • 150 γρ. αποφλοιωμένα (ή κανονικά) αμύγδαλα
  • 16 x 50 γρ. (συνολικά 800 γρ.) μπάλες παγωτό CARTE D’OR ΣΤΡΑΤΣΙΑΤΕΛΑ 900ml
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΒΡΑΖΟΥΜΕ

    τη ζάχαρη και το νερό μέχρι να γίνει μετρίως ρευστή καραμέλα.

  • ΒΓΑΖΟΥΜΕ

    από τη φωτιά και προσθέτουμε τον καφέ ανακατεύοντας ζωηρά με σύρμα. Ξαναβάζουμε στη φωτιά εάν έχουν μείνει σκληρά κομμάτια καραμέλας στα τοιχώματα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν. Αδειάζουμε το σιρόπι σε ένα μπολ, το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

  • ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ

    το φούρνο στους 190°C (πάνω-κάτω)/170°C (αέρας).

  • ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ

    σε ένα μπολ, με σύρμα τα υγρά συστατικά. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό ταψί και σχηματίζουμε ένα ρολό 35 εκ. επί 6 εκ. πλάτος.

  • ΨΗΝΟΥΜΕ

    για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να αποκτήσει ελαφρώς καστανό χρώμα. Βγάζουμε από το φούρνο και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170°C (πάνω-κάτω)/150°C (αέρας). Αφήνουμε το ρολό να κρυώσει ώστε να μπορούμε να το σηκώσουμε χωρίς να σπάσει και το ακουμπάμε σε μια επιφάνεια κοπής. Με ένα κοφτερό μαχαίρι με δόντια, το κόβουμε προσεκτικά σε περίπου δεκαέξι φέτες, αφαιρώντας τα άκρα.

  • ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ

    πάλι τις φέτες οριζόντια στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 7-8 λεπτά σε κάθε πλευρά μέχρι να αποκτήσουν χρυσοκάστανο χρώμα και να σκληρύνουν. Τις αφήνουμε να κρυώσουν σε μια σχάρα.

  • ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ

    το σιρόπι καφέ-καραμέλας σε μπολάκια, προσθέτουμε δύο μπάλες παγωτό και δύο μπισκότα στο καθένα και απολαμβάνουμε.