ΜΟΥΣ DULCE DE LECHE ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΕΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Μερίδες 6

Προετοιμασία
20 Λεπτά
Παραμονή στην κατάψυξη
0 Λεπτά
Βαθμός δυσκολίας
Two Star

ΜΟΥΣ DULCE DE LECHE ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΕΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Μια απολαυστική συνταγή που μπορείτε να συνδυάσετε με οποιαδήποτε γεύση Carte D’ Or!
  • ΥΛΙΚΑ

  • 185γρ. dulce de leche
  • 150ml κρέμα γάλακτος 48% λιπαρά
  • 100ml κρέμα σαντιγί
  • 1 ½ φύλλα ζελατίνης
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γλ. τριμμένη σοκολάτα
  • 6 μπάλες παγωτό Carte D’Or Chocolate Brownie 900ml
  • 3 μέτριες μπανάνες
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 90 γρ. dulce de leche
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΞΕΚΙΝΑΜΕ

    ετοιμάζοντας το dulce de leche. Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.

  • ΒΑΖΟΥΜΕ

    2 κουταλιές της σούπας κρέμα για σαντιγί και 2 κουταλιές της σούπας νερό να βράσουν. Απομακρύνουμε το μείγμα από το μάτι, και αφού στύψουμε για να φύγει το περιττό νερό από τα φύλλα ζελατίνης, τα ρίχνουμε στο μείγμα και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν. Συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα μέχρι να γίνει το dulce de leche.

  • ΧΤΥΠΑΜΕ

    την κρέμα γάλακτος με την υπόλοιπη κρέμα σαντιγί μέχρι να σφίξει το μείγμα και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το dulce de leche και ανακατεύουμε. Το μοιράζουμε σε έξι μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες ή για ένα βράδυ.

  • ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ.

    Ζεσταίνουμε 90 γρ. dulce de leche με 1 ½ κουταλιά της σούπας νερό, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ρευστό και μαλακό. Το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.

  • Τεμαχίζουμε

    μία μπανάνα σε 6 διαγώνιες φέτες και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι στο οποίο έχουμε στρώσει αλουμινόχαρτο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Χρησιμοποιούμε ένα φλόγιστρο για να καραμελώσουμε τις μπανάνες. (Εναλλακτικά, μπορούμε να προθερμάνουμε το γκριλ και να βάλουμε το ταψί μας από κάτω για λίγα λεπτά μέχρι να καραμελώσουν οι μπανάνες).

  • Βάζουμε

    από μία μπάλα παγωτό σε κάθε μπολ, ρίχνουμε λίγη σος dulce de leche και ολοκληρώνουμε με 3 φέτες καραμελωμένης μπανάνας ανά μερίδα.