ΜΙΝΙ ΤΣΙΖΚΕΙΚ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

Μερίδες 6

Προετοιμασία
60 Λεπτά
Παραμονή στην κατάψυξη
minimun 3 hours
Βαθμός δυσκολίας
Five Star

ΜΙΝΙ ΤΣΙΖΚΕΙΚ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

6 μπάλες παγωτό Carte D’Or Βανίλια(200 γρ./400 ml), 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, 20 γρ. μαύρη σοκολάτα σε κομματάκια...
  • ΥΛΙΚΑ

  • 6 μπάλες παγωτό Carte D’Or Βανίλια(200 γρ./400 ml)
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 20 γρ. μαύρη σοκολάτα σε κομματάκια
  • 60 γρ. μπισκότα τζίντζερ
  • 125 γρ. τυρί κρέμα
  • 75 γρ. λιωμένη και μαγειρεμένη κολοκύθα, στυμμένη για να φύγει το νερό
  • 50 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια σε σκόνη
  • 1 αυγό
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 50 ml σιρόπι καραμέλα
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΕΤΕ

    το φούρνο στους 180°C (160°C για φούρνους με αέρα).

  • ΛΙΩΣΤΕ

    το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Σβήστε τη φωτιά και προσθέστε τα κομματάκια της σοκολάτας, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.

  • ΤΡΙΨΤΕ

    στο μίξερ τα μπισκότα τζίντζερ μέχρι να γίνουν ψίχουλα. Βάλτε τα σε ένα μέτριο μπολ και ανακατέψτε τα με το λιωμένο βούτυρο και τη σοκολάτα.

  • ΒΑΛΤΕ

    6 χάρτινα φορμάκια κέικ σε ένα βαθύ ταψί και μοιράστε ομοιόμορφα το μίγμα του μπισκότου σε αυτά, πιέζοντας καλά με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.

  • ΨΗΣΤΕ

    στο φούρνο για 8 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν.

  • ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ

    το τυρί κρέμα, τη λιωμένη κολοκύθα, τη ζάχαρη, τη σκόνη βανίλιας, το αυγό και τα μπαχαρικά. Προσθέστε το μίγμα με ένα κουτάλι στα φορμάκια.

  • ΨΗΣΤΕ

    τα στο φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να σφίξουν. Βάλτε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή όλη τη νύχτα.

  • ΒΓΑΛΤΕ

    τα από τα φορμάκια και σερβίρετε με μια μπάλα παγωτό Carte D’Or Βανίλια και λίγο σιρόπι καραμέλα.