ΜΙΝΙ ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΥΡΤΙΛΛΑ ΚΑΙ ΦΙΣΤΙΚΙΑ

Μερίδες 6

Προετοιμασία
20 Λεπτά
Παραμονή στην κατάψυξη
0 Λεπτά
Βαθμός δυσκολίας
Three Star

ΜΙΝΙ ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΥΡΤΙΛΛΑ ΚΑΙ ΦΙΣΤΙΚΙΑ

Ένας λόγος για να εμπνευστείτε, αμέτρητοι λόγοι να το απολαύσετε!
  • ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. ανάλατο βούτυρο, και λίγο ακόμα
  • 3 ασπράδια από μεσαίου μεγέθους αυγά (περίπου 85-90 γρ.)
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 40 γρ. αμύγδαλα σε σκόνη
  • 40 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γρ. μύρτιλλα, και επιπλέον 50 γρ. για γαρνίρισμα
  • Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
  • 6 x 80 γρ. (συνολικά 480 γρ.) μπάλες παγωτό CARTE D’OR ΦΡΑΟΥΛΑ ΜΑΡΕΓΚΑ 900ml
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ

    το φούρνο στους 200°C (πάνω-κάτω)/180°C (αέρας).

  • ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ

    το βούτυρο μέχρι να αποκτήσει ανοιχτό καστανό χρώμα και το αδειάζετε σε ένα μπολ για να κρυώσει.

  • ΑΛΕΘΟΥΜΕ

    τα φιστίκια στο μπλέντερ. Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και προσθέτουμε τους αλεσμένους ξηρούς καρπούς.

  • ΧΤΥΠΑΜΕ

    τα ασπράδια των αυγών μέχρι να αφρατέψουν και μετά προσθέτουμε τα στερεά συστατικά μαζί με το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμα.

  • ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ

    πολύ καλά μια φόρμα έξι θέσεων για μικρά κέικ. (Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μια φόρμα για μάφιν). Μοιράζουμε το μείγμα στις θέσεις της φόρμας και βυθίζουμε σε κάθε θέση μύρτιλλα, μοιράζοντας ομοιόμορφα τα 100 γρ. μύρτιλλα.

  • ΨΗΝΟΥΜΕ

    για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι η λάμα ενός μαχαιριού να βγαίνει στεγνή όταν την βάλουμε στο κέντρο ενός κέικ.

  • ΑΦΗΝΟΥΜΕ

    να κρυώσουν για τουλάχιστον 10-15 λεπτά πριν προσπαθήσουμε να τα βγάλουμε από τη φόρμα με ένα μαχαίρι-σπάτουλα γιατί είναι μαλακά. Μπορούν να καταναλωθούν ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

  • ΨΗΝΟΥΜΕ

    για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι η λάμα ενός μαχαιριού να βγαίνει στεγνή όταν την βάλουμε στο κέντρο ενός κέικ.

  • ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ

    αφού τα πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη, με μια μπάλα παγωτό και με λίγα φρέσκα μύρτιλλα.