ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

Μερίδες 6

Προετοιμασία
75Λεπτά
Παραμονή στην κατάψυξη
0 Λεπτά
Βαθμός δυσκολίας
Five Star

ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

6 μπάλες παγωτό Carte D’Or Βανίλια (150 γρ./300 ml), 3 μέτρια μήλα...
  • ΥΛΙΚΑ

  • 6 μπάλες παγωτό Carte D’Or Βανίλια (150 γρ./300 ml)
  • 3 μέτρια μήλα
  • 30 γρ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας σταφίδες (προαιρετικά)
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καστανή
  • 1 πακέτο σφολιάτα των 500g
  • 1 αυγό (για άλειμμα)
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ

    και κόψτε τα μήλα σε φέτες 4 εκατοστών.

  • ΑΝΑΜΙΞΤΕ

    τα μήλα με το βούτυρο, την κανέλα, το χυμό λεμονιού, τις σταφίδες και 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.

  • ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΕΤΕ

    το φούρνο στους 200°C (180°C για φούρνους με αέρα).

  • ΑΝΟΙΞΤΕ

    τη σφολιάτα σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια. Κόψτε το φύλλο στα έξι και βάλτε τα σε ένα ταψί.

  • ΜΟΙΡΑΣΤΕ

    το μίγμα των μήλων εξίσου στο κέντρο των φύλλων. Ενώστε τις τέσσερις γωνίες κάθε φύλλου στο κέντρο και πιέστε τις προσεχτικά, χρησιμοποιώντας λίγο από το αυγό για να κολλήσουν καλύτερα.

  • ΑΛΕΙΨΤΕ

    τα μηλοπιτάκια με το υπόλοιπο αυγό και βάλτε τα στο ψυγείο για 15 λεπτά.

  • ΒΓΑΛΤΕ

    τα από το ψυγείο και πασπαλίστε τα με την υπόλοιπη ζάχαρη. Ψήστε τα στο φούρνο 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

  • μια μπάλα παγωτό Carte D’Or Βανίλια πάνω σε κάθε μηλοπιτάκι.

  • ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ

    αμέσως.