ΜΙΛΦΕΙΓ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ, ΦΡΑΜΠΟΥΑΖ ΚΑΙ ΠΑΓΩΤΌ ΦΡΑΟΥΛΑ & ΜΑΡΕΓΚΑ

Μερίδες 6

Προετοιμασία
15 Λεπτά
Παραμονή στην κατάψυξη
6-10 Λεπτά
Βαθμός δυσκολίας
Two Star

ΜΙΛΦΕΙΓ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ, ΦΡΑΜΠΟΥΑΖ ΚΑΙ ΠΑΓΩΤΌ ΦΡΑΟΥΛΑ & ΜΑΡΕΓΚΑ

H Carte D'Or εκδοχή του μιλφέιγ
  • ΥΛΙΚΑ

  • 3 φύλλα κρούστας 30x40εκ.
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. φραμπουάζ
  • 600 γρ. παγωτό Carte D’Or Φράουλα & Μαρέγκα
  • Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ

    το φούρνο στους 190⁰C (170⁰C για φούρνο με αέρα).

  • ΛΙΩΝΟΥΜΕ

    το βούτυρο. Κόβουμε κάθε φύλλο στα δύο ώστε να έχουμε σύνολο έξι φύλλα με διαστάσεις 30x20εκ

  • ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ

    το πρώτο φύλλο με βούτυρο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τοποθετούμε από πάνω άλλο ένα φύλλο αλειμμένο με βούτυρο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να βάλουμε και τα έξι και τελειώνουμε με βούτυρο και ζάχαρη στην τελευταία στρώση.

  • ΚΟΒΟΥΜΕ

    σε δώδεκα ορθογώνια κομμάτια, τα τοποθετούμε σε χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για 6-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, προσέχουμε όμως να μην τα κάψουμε. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

  • ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ

    βάζοντας παγωτό ανάμεσα σε δύο ορθογώνια φύλλα και γαρνίρουμε με φραμπουάζ. Ολοκληρώνουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.