ΜΑΡΕΓΚΕΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ

Μερίδες 6

Προετοιμασία
3 hours
Παραμονή στην κατάψυξη
0 Λεπτά
Βαθμός δυσκολίας
Five Star

ΜΑΡΕΓΚΕΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ

6 μπάλες παγωτό Carte D’Or Βανίλια Μαδαγασκάρης 1,5lt, 2 ασπράδια αυγών, 125 γρ. άχνη ζάχαρη....
  • ΥΛΙΚΑ

  • 6 μπάλες παγωτό Carte D’Or Βανίλια Μαδαγασκάρης 1,5l
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 125 γρ. άχνη ζάχαρη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κορνφλάουρ
  • μερικές σταγόνες κόκκινου ή ροζ χρώματος ζαχαροπλαστικής
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΕΤΕ

    το φούρνο στους 100°C (80°C για φούρνους με αέρα) και στρώστε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα ρηχό ταψί.

  • ΧΤΥΠΗΣΤΕ

    τα ασπράδια των αυγών και το κορνφλάουρ με μίξερ χειρός σε μια μεταλλική γαβάθα για να φτιάξετε μαρέγκα.

  • ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ

    σιγά- σιγά τη ζάχαρη στη μαρέγκα, χτυπώντας συνεχώς μέχρι το μίγμα να είναι σφιχτό και γυαλιστερό. Τέλος, προσθέστε και το χρώμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να απλωθεί ομοιόμορφα.

  • ΒΑΛΤΕ

    τη μαρέγκα σε ένα μεγάλο κορνέ με φαρδύ ρύγχος σε σχήμα άστρου.

  • ΦΤΙΑΞΤΕ

    σπειροειδή μαρεγκάκια σε απόσταση 5 εκατοστών μεταξύ τους. Πιέζετε σταθερά το κορνέ ώστε τα μαρεγκάκια να είναι ομοιόμορφα.

  • ΨΗΣΤΕ

    για 1 ώρα και ένα τέταρτο. Σβήστε το φούρνο και αφήστε τα μαρεγκάκια μέσα άλλη μία ώρα με την πόρτα κλειστή για να στεγνώσουν τελείως. Αφήστε τα να κρυώσουν καλά.

  • ΒΑΛΤΕ

    το παγωτό Carte D’Or Βανίλια Μαδαγασκάρης σε ένα δεύτερο κορνέ. Προσθέστε μια ροζέτα παγωτού σε ένα μαρεγκάκι και σκεπάστε το με άλλο ένα, σαν σάντουιτς.

  • ΒΑΛΤΕ

    τις μαρέγκες σε μια πιατέλα. Επαναλάβατε με όλα τα υπόλοιπα μαρεγκάκια.

  • ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ

    αμέσως.