ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ

Μερίδες 4

Προετοιμασία
2,5 hours
Παραμονή στην κατάψυξη
0 Λεπτά
Βαθμός δυσκολίας
Five Star

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ

4 μπάλες Παγωτό Carte D’ Or Βανίλια – Καραμέλα, 1 κ.γλ. ξηρή μαγιά, 25 γρ. ζάχαρη...
  • ΥΛΙΚΑ

  • 4 μπάλες Παγωτό Carte D’ Or Βανίλια – Καραμέλα
  • 1 κ.γλ. ξηρή μαγιά
  • 25 γρ. ζάχαρη
  • 125 ml γάλα πλήρες, χλιαρό
  • 175 γρ. αλεύρι
  • 10 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο
  • ⅛ κ.γλ. αλάτι
  • 1 κρόκος αυγού
  • Περίπου 300 ml λάδι για το τηγάνισμα
  • Ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΔΙΑΛΥΣΤΕ

    τη μαγιά και ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη στο χλιαρό γάλα και αφήστε τη 5 λεπτά.

  • ΒΑΛΤΕ

    το αλεύρι σε ένα μπολ και ανοίξτε μια λακουβίτσα στο κέντρο. Ρίξτε το μίγμα της μαγιάς στη λακουβίτσα, ύστερα την υπόλοιπη ζάχαρη, το βούτυρο, τον κρόκο του αυγού και τελευταίο το αλάτι. Αναμίξτε καλά με μια ξύλινη κουτάλα (η ζύμη θα κολλάει αρκετά). Αφήστε τη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για μία ώρα, μέχρι να γίνει διπλάσια.

  • ΖΥΜΩΣΤΕ

    τη ζύμη σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια για 10 λεπτά. Με έναν πλάστη, ανοίξτε προσεκτικά τη ζύμη σε ένα τετράγωνο πάχους περίπου 2 εκατοστών (προσπαθήστε να μην το κάνετε πολύ λεπτό). Με ένα αλευρωμένο κουπ-πατ 6 εκατοστών, κόψτε τέσσερις κύκλους. Μπορεί να χρειαστεί να ξαναζυμώσετε όλα μαζί τα κομματάκια που περισσεύουν και να τα ανοίξετε για να κάνετε τους υπόλοιπους κύκλους.

  • ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ

    τα σε μια λαδωμένη πιατέλα, σκεπάστε με διαφανή μεμβράνη και αφήστε τα περίπου μισή ώρα να φουσκώσουν και να γίνουν διπλάσια.

  • ΖΕΣΤΑΝΕΤΕ

    το λάδι σε χαμηλή φωτιά σε ένα μεγάλο τηγάνι (το λάδι πρέπει να έχει βάθος γύρω στα 2 εκατοστά μέσα στο τηγάνι). Τηγανίστε τους λουκουμάδες μέχρι να ροδίσουν από τη μία πλευρά, περίπου 1-2 λεπτά, ύστερα γυρίστε τους για να τηγανιστούν κι από την άλλη. Βγάλτε τους από το λάδι με μια μεταλλική τρυπητή κουτάλα και αφήστε τους να κρυώσουν σε μια σχάρα.

  • ΚΟΨΤΕ

    κάθε λουκουμά στη μέση.

  • ΒΑΛΤΕ

    σε κάθε λουκουμά από μια μπάλα παγωτό Carte D’ Or Βανίλια – Καραμέλα

  • ΠΑΣΠΑΛΙΣΤΕ

    με ζάχαρη άχνη για διακόσμηση και σερβίρετε αμέσως.