ΚΡΕΠΕΣ ΚΑΙ ΣΟΣ ΜΟΥΡΩΝ

Μερίδες 4

Προετοιμασία
30 Λεπτά
Παραμονή στην κατάψυξη
0 Λεπτά
Βαθμός δυσκολίας
Three Star

ΚΡΕΠΕΣ ΚΑΙ ΣΟΣ ΜΟΥΡΩΝ

Retro, all time classic, alternative? Όπως κι αν βλέπετε τις κρέπες έχετε έναν ακόμα λόγο να τις λατρέψετε!
  • ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 μεσαίου μεγέθους αυγά
  • 100 ml πλήρες γάλα
  • 100 ml νερό
  • 1 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο, και επιπλέον 1 κ.σ. βούτυρο για το ψήσιμο
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη άχνη
  • 350 γρ. ποικιλία μούρων (σμέουρα, φράουλες, μύρτιλλα, βατόμουρα, φρέσκα ή κατεψυγμένα)
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1 κ.σ. αλεύρι καλαμποκιού
  • Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
  • 8 x 50 γρ. (συνολικά 400 γρ.) μπάλες παγωτό CARTE D’OR Βανίλια (μέρος του τετράγευστου CDO Βανίλια/Σοκολάτα/Φράουλα/Φιστίκι 1,8L ή μέρος του CDO Εssence Βανίλια/Καραμέλα 900ml)
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΒΑΖΟΥΜΕ

    όλα τα συστατικά σε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αρχίσουν να βράζουν. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο. Αφήνουμε τη σος να κρυώσει ή, αν θέλουμε, τη βάζουμε στο ψυγείο.

  • ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΟΥΜΕ

    το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Χτυπάμε με σύρμα τα αυγά, το γάλα και το νερό.

  • ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ

    αργά στο μείγμα του αλευριού χτυπώντας μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει ένας λείος χυλός. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

  • ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ

    ένα αντικολλητικό τηγάνι 18 εκ. ή μια κρεπιέρα σε χαμηλή προς μεσαία φωτιά. Όταν ζεσταθεί, αλείφουμε με λίγο βούτυρο το τηγάνι χρησιμοποιώντας χαρτί κουζίνας και ρίχνουμε λίγο από το χυλό, περιστρέφοντας το σκεύος με γρήγορες κινήσεις ώστε να δημιουργηθεί μια λεπτή στρώση που θα καλύπτει όλο τον πάτο.

  • ΨΗΝΟΥΜΕ

    για περίπου 45 δευτερόλεπτα μέχρι να ροδίσει, γυρίζουμε την κρέπα και ψήνουμε από την άλλη πλευρά για άλλα 30 δευτερόλεπτα περίπου. Επαναλαμβάνουμε με τον υπόλοιπο χυλό. Η ποσότητα αντιστοιχεί σε 10 περίπου κρέπες αλλά η πρώτη ή και η δεύτερη δεν γίνονται τόσο καλές. Κρατάμε τις κρέπες ζεστές στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία.

  • ΔΙΠΛΩΝΟΥΜΕ

    τις κρέπες στη μέση, προσθέτουμε μια μπάλα παγωτό σε κάθε κρέπα και διπλώνουμε ξανά στη μέση.

  • ΒΑΖΟΥΜΕ

    δύο κρέπες σε κάθε πιάτο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και γαρνίρουμε με μια κουταλιά από τη σος μούρων.

  • ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ

    αμέσως.