Μερίδες 4

Προετοιμασία
5 Ώρες και 30 Λεπτά
Παραμονή στην κατάψυξη
0 Λεπτά
Βαθμός δυσκολίας
Four Star

ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΜΗΛΟ ME CARTE D’OR ESSENCE ΒΑΝΙΛΙΑ-ΚΑΡΑΜΕΛΑ

Ένα ξεχωριστό γλυκό που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας!
  • ΥΛΙΚΑ

  • 8 μπάλες σερβιρίσματος παγωτό καραμέλα από την συσκευασία δύο γεύσεων Carte D'Or Essence Βανίλια-Καραμέλα
  • 2 μικρά μήλα
  • 1 μεγάλο μήλο
  • 115γρ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ. κρύο νερό
  • 25γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 1κ.σ. νερό
  • Σπόροι από 1 βανίλια
  • Κανέλα
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ

    το φούρνο στους 80°C/60°C (αέρα)

  • ΒΑΖΟΥΜΕ

    τη ζάχαρη με τις 2 κ.σ. νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και βράζουμε για 2’. Αφήνουμε το σιρόπι ζάχαρης να κρυώσει.

  • ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ

    αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.

  • ΚΟΒΟΥΜΕ

    το 1 μικρό μήλο σε 12 λεπτές φέτες και τις βυθίζουμε στο σιρόπι ζάχαρης. Τις τοποθετούμε στο ταψί και τις βάζουμε στο φούρνο σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 ώρες.

  • ΞΕΦΛΟΥΔΙΖΟΥΜΕ

    και κόβουμε σε κομμάτια τα άλλα 2 μήλα.

  • ΒΑΖΟΥΜΕ

    σε μια μικρή κατσαρόλα τα μήλα, τη μαύρη ζάχαρη, τη 1 κ.σ. νερό και τους σπόρους βανίλιας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το σιγοβράζουμε για περίπου 15’ για να γίνει η κομπόστα. Αφαιρούμε τους σπόρους βανίλιας πριν σερβίρουμε.

  • ΒΓΑΖΟΥΜΕ

    από το φούρνο τις φέτες μήλου και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

  • ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ

    σε κάθε πιάτο 3 φέτες μήλου και από πάνω τους μια μεγάλη κουταλιά κομπόστα.

  • ΣΚΟΥΠΑΡΟΥΜΕ

    1 μπάλα Carte D'Or Essence Βανίλια-Καραμέλα και την τοποθετούμε δίπλα από τις φέτες μήλου. Πασπαλίζουμε με την κανέλα και σερβίρουμε.