ΚΕΚΑΚΙΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Μερίδες 8

Προετοιμασία
20 Λεπτά
Παραμονή στην κατάψυξη
12-14 Λεπτά
Βαθμός δυσκολίας
Three Star

ΚΕΚΑΚΙΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Ένα γλυκό που μπορεί να σερβιριστεί με οποιαδήποτε γεύση Carte D’ Or.
  • ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. αλεύρι (υπολογίζουμε λίγο παραπάνω για το πλάσιμο)
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 115 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία ψυγείου
  • 185 ml κρέμα σαντιγί και 1 κουταλιά της σούπας έξτρα
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
  • 320 γρ. φράουλες (προαιρετικά, για το σερβίρισμα)
  • Φλούδες λεμονιού (προαιρετικά, για διακόσμηση)
  • 8 μπάλες παγωτό Carte D’Or Φράουλα & Μαρέγκα (600 γρ. σύνολο)
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ

    το φούρνο στους 220⁰C (στους 200⁰C για φούρνο με αέρα). Για τα κεκάκια, κοσκινίζουμε τα στερεά υλικά σε ένα μπολ. Κόβουμε το βούτυρο σε κύβους, το τρίβουμε μέσα στο αλεύρι χωρίς να το διαλύσουμε τελείως. Θέλουμε μερικά κομμάτια βουτύρου να είναι ακόμα ορατά. Προσθέτουμε την κρέμα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και ζυμώνουμε πρόχειρα ώστε να κάνουμε όλα τα υλικά ένα.

  • ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ

    τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε πολύ απαλά ώστε να ομογενοποιήσουμε τη ζύμη μας. Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη μέχρι να έχει 2 με 2 ½ εκ. πάχος. Με ένα κου-πατ σε σχήμα λουλουδιού και διάμετρο 8εκ κόβουμε 8 κεκάκια.

  • ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ

    την επιφάνεια των κέικ με την κρέμα που μας έχει περισσέψει και ψήνουμε για 10 λεπτά. Γυρίζουμε το δίσκο και τον τοποθετούμε σε χαμηλότερη θέση αν παίρνει χρώμα πολύ γρήγορα, και ψήνουμε για άλλα 2-4 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

  • ΓΙΑ ΝΑ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ

    κόβουμε στη μέση τα κεκάκια, τοποθετούμε μία μπάλα παγωτό στη βάσεις και σερβίρουμε με το άλλο μισό κέικ από πάνω, με φράουλες και φλούδες λεμονιού.