ΚΕΚΑΚΙΑ ΚΑΡΟΤΟΥ

Μερίδες 4

Προετοιμασία
120 Λεπτά
Παραμονή στην κατάψυξη
0 Λεπτά
Βαθμός δυσκολίας
Three Star

ΚΕΚΑΚΙΑ ΚΑΡΟΤΟΥ

4 μπάλες παγωτό Carte D’Or Pecan Βανίλια 900 ml, 175 γρ. ακατέργαστη μαύρη ζάχαρη, 175 ml ηλιέλαιο...
  • ΥΛΙΚΑ

  • 4 μπάλες παγωτό Carte D’Or Pecan Βανίλια 900 ml
  • 175 γρ. ακατέργαστη μαύρη ζάχαρη
  • 175 ml ηλιέλαιο
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 140 γρ. καρότα (περίπου 3 μέτρια), τριμμένα
  • 100 γρ. σταφίδες
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 175 γρ. αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • Τριμμένοι ξηροί καρποί για γαρνίρισμα
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΕΤΕ

    το φούρνο στους 180°C (160°C για φούρνους με αέρα). Λαδώστε και στρώστε τον πάτο και τα πλαϊνά μιας τετράγωνης φόρμας του κέικ 18 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

  • ΒΑΛΤΕ

    τη ζάχαρη σε ένα βαθύ μπολ και προσθέστε το λάδι και τα αυγά. Ανακατέψτε ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέστε τα τριμμένα καρότα, τις σταφίδες και το ξύσμα του πορτοκαλιού.

  • ΑΝΑΜΙΞΤΕ

    το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ και τα μπαχαρικά, ύστερα προσθέστε τα κοσκινισμένα στο μπολ. Ανακατέψτε ελαφρά όλα τα συστατικά.

  • ΒΑΛΤΕ

    το μίγμα στη φόρμα και ψήστε 40-45 λεπτά, μέχρι να σφίξει ως το κέντρο. Αφήστε το 5 λεπτά να κρυώσει μέσα στη φόρμα, ύστερα γυρίστε το ανάποδα, αφαιρέστε το χαρτί και βάλτε το να κρυώσει τελείως πάνω σε μια σχάρα.

  • ΚΟΨΤΕ

    το κέικ σε τετράγωνα κομμάτια και βάλτε τα σε πιατάκια.

  • ΒΑΛΤΕ

    μια μπάλα παγωτό Carte D’Or Pecan Βανίλια σε κάθε κομμάτι.

  • ΡΙΞΤΕ

    από πάνω λίγους τριμμένους ξηρούς καρπούς και σερβίρετε αμέσως.