ΚΕΚΑΚΙΑ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Μερίδες 6

Προετοιμασία
90 Λεπτά
Παραμονή στην κατάψυξη
0 Λεπτά
Βαθμός δυσκολίας
Three Star

ΚΕΚΑΚΙΑ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

6 κουταλιές παγωτό Carte D’Or Βανίλια-Κεράσι (Βανίλια Μαδαγασκάρης) (200 γρ./300 ml), 300 γρ. φράουλες
  • ΥΛΙΚΑ

  • 6 κουταλιές παγωτό Carte D’Or Βανίλια-Κεράσι (Βανίλια Μαδαγασκάρης) (200 γρ./300 ml)
  • 300 γρ. φράουλες
  • ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
  • 175 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 175 γρ. λεπτή άχνη ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 150 γρ. αλεύρι, κοσκινισμένο
  • 50 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Λίγο αλάτι
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΕΤΕ

    το φούρνο στους 180°C (160°C για φούρνους με αέρα). Αλείψτε με λίγο βούτυρο μια τετράγωνη φόρμα κέικ 18 εκατοστών και κόψτε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος για να σκεπάσετε τον πάτο της φόρμας.

  • ΒΑΛΤΕ

    όλα τα συστατικά για το κέικ σοκολάτας σε ένα μπολ και ανακατέψτε με μίξερ χειρός ή ξύλινη κουτάλα για 1 λεπτό ή τόσο ώστε να γίνει ομοιογενές το μίγμα.

  • ΡΙΞΤΕ

    το μίγμα στη φόρμα του κέικ, λειάνετε την επιφάνεια και ψήστε στο φούρνο 45-50 λεπτά. Βγάλτε το κέικ από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει τελείως πάνω σε μια σχάρα.

  • ΚΟΨΤΕ

    6 κομμάτια με ένα κουπ-πατ σε σχήμα καρδιάς και βάλτε τα σε ισάριθμα πιάτα.

  • ΚΟΨΤΕ

    στη μέση τις φράουλες, ύστερα κόψτε ένα μικρό «Λ» από τη μεγαλύτερη άκρη, δίνοντάς τους σχήμα καρδιάς.

  • ΒΑΛΤΕ

    μια μπάλα παγωτό Carte D’Or Βανίλια-Κεράσι (Βανίλια Μαδαγασκάρης) πάνω σε κάθε καρδιά, λειαίνοντας ελαφρά στις άκρες του κέικ.

  • ΓΑΡΝΙΡΕΤΕ

    με μερικές φράουλες πάνω από τις μπάλες του παγωτού.

  • ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ

    αμέσως.