ΚΕΚΑΚΙΑ-ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΑ

Μερίδες 12

Προετοιμασία
60 Λεπτά
Παραμονή στην κατάψυξη
0 Λεπτά
Βαθμός δυσκολίας
Four Star

ΚΕΚΑΚΙΑ-ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΑ

12 κουταλιές παγωτό Carte D’Or Φράουλα, μέρος από το τετράγευστο La Gelateria. (200 γρ./400 ml), 120 γρ. αλεύρι, 140 γρ. άχνη ζάχαρη, 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ, 20 γρ. κακάο, 40 γρ. ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο, 1 αυγό (ελευθέρας βοσκής), 125 ml γάλα πλήρες
  • ΥΛΙΚΑ

  • 12 κουταλιές παγωτό Carte D’Or Φράουλα, μέρος από το τετράγευστο La Gelateria. (200 γρ./400 ml)
  • 120 γρ. αλεύρι
  • 140 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 20 γρ. κακάο
  • 40 γρ. ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
  • 1 αυγό (ελευθέρας βοσκής)
  • 125 ml γάλα πλήρες
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΕΤΕ

    το φούρνο στους 170°C (160°C για φούρνους με αέρα). Βάλτε 12 χάρτινες φόρμες για κεκάκια σε ένα ταψί.

  • ΑΝΑΜΙΞΤΕ

    το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο στο μίξερ. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε καλά.

  • ΧΤΥΠΗΣΤΕ

    το αυγό μαζί με το γάλα σε ένα μπολ. Προσθέστε τα στο μίγμα του αλευριού και ανακατέψτε ακριβώς όσο χρειάζεται για να ομογενοποιηθεί.

  • ΒΑΛΤΕ

    με κουτάλι το μίγμα στα φορμάκια και ψήστε 15-20 λεπτά. Βγάλτε τα κεκάκια από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.

  • ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ

    μια φέτα από την κορυφή κάθε κέικ και, με ένα μικρό κουπ-πατ σε σχήμα καρδιάς, κόψτε μια καρδιά από κάθε φέτα.

  • ΒΑΛΤΕ

    μια μπάλα παγωτό Carte D’Or Φράουλα στη βάση κάθε κέικ, απλώστε ελαφρά με ένα κουτάλι και σκεπάστε με τις καρδιές.

  • ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ

    αμέσως.