ΚΑΡΔΙΑ ΑΠΟ ΦΡΑΜΠΟΥΑΖ ΚΑΙ ΠΑΓΩΤΟ ΣΤΡΑΤΣΙΑΤΕΛΑ ΜΕ ΣΟΣ ΦΡΑΜΠΟΥΑΖ

Μερίδες 2

Προετοιμασία
20 Λεπτά
Παραμονή στην κατάψυξη
2 Λεπτά
Βαθμός δυσκολίας
Two Star

ΚΑΡΔΙΑ ΑΠΟ ΦΡΑΜΠΟΥΑΖ ΚΑΙ ΠΑΓΩΤΟ ΣΤΡΑΤΣΙΑΤΕΛΑ ΜΕ ΣΟΣ ΦΡΑΜΠΟΥΑΖ

Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή, ιδανική για παιδιά!
  • ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. παγωτό Carte D’Or στρατσιατέλα
  • 150 γρ. φραμπουάζ
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας νερό
  • 50 γρ. φραμπουάζ
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ

    2 κουπ-πατ σε σχήμα καρδιάς, με πλάτος 9 εκ, μήκος 10 εκ. και ύψος 4 εκ. περίπου. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

  • ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

    το ¼ του παγωτού για να γεμίσουμε κάθε καρδιά και προσθέτουμε από πάνω τα φραμπουάζ (κρατάμε μερικά από τα καλύτερα για να στολίσουμε μετά το γλυκό μας) και καλύπτουμε με το υπόλοιπο παγωτό. Πιέζουμε απαλά με ένα κουτάλι για να καλύψουμε τα κενά και δουλεύουμε με γρήγορες κινήσεις ώστε να μη λειώσει πολύ το παγωτό. Το βάζουμε αμέσως στην κατάψυξη για περίπου 4 ώρες ώστε να παγώσει καλά.

  • ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ ΦΡΑΜΠΟΥΑΖ

    βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε ένα μικρό κατσαρολάκι. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Χτυπάμε τα φραμπουάζ με το σιρόπι με ένα μίξερ χειρός μέχρι να γίνουν μία απαλή σος. Σουρώνουμε τη σος για να απομακρύνουμε τα μικρά κουκούτσια των φραμπουάζ. Βγάζουμε τις καρδιές παγωτού από τα κουπ πατ, διακοσμούμε με φρέσκα φραμπουάζ, και γαρνίρουμε με τη σος φραμπουάζ