ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΕΣ ΦΕΤΕΣ ΜΗΛΟΥ

Μερίδες 4

Προετοιμασία
20 Λεπτά
Παραμονή στην κατάψυξη
0 Λεπτά
Βαθμός δυσκολίας
Two Star

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΕΣ ΦΕΤΕΣ ΜΗΛΟΥ

Καραμελωμένες φέτες μήλου με παγωτό Carte D'Or. Ανάλαφρη γεύση, γλυκιά απόλαυση!
  • ΥΛΙΚΑ

  • 4 μεσαίου μεγέθους μήλα ποικιλίας Golden, περίπου 700 γρ. συνολικά (ή οποιαδήποτε άλλα μήλα διατηρούν το σχήμα τους)
  • 50 γρ. ανάλατο βούτυρο
  • 60 γρ. μαλακή καστανή ζάχαρη
  • 2/3 φλιτζανιού ή 160 ml χυμός μήλου
  • 4 x 80 γρ. (συνολικά 320 γρ.) μπάλες παγωτό CARTE D’OR ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗΣ 1350ml
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΞΕΦΛΟΥΔΙΖΟΥΜΕ

    , βγάζουμε τα κουκούτσια και κόβουμε κάθε μήλο σε οκτώ φέτες. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 30 εκ. και προσθέτουμε τα μήλα, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα ώστε να καλυφθούν οι φέτες με το βούτυρο.

  • ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ

    τη ζάχαρη και δυναμώνουμε τη θερμοκρασία στη μεσαία προς υψηλή σκάλα. Σοτάρουμε τα μήλα ανακατεύοντας κάθε τόσο για περίπου 12 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν ένα όμορφο καραμελένιο χρώμα, χωρίς όμως να χάσουν το σχήμα τους.

  • ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ

    τα μήλα σε ένα πιάτο προσπαθώντας να μείνει όσο το δυνατό περισσότερο ζουμί στο τηγάνι.

  • ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ

    στο τηγάνι το χυμό μήλου, αυξάνουμε τη θερμοκρασία στην υψηλή σκάλα και αφήνουμε να κοχλάσει για πέντε περίπου λεπτά μέχρι να γίνει σιρόπι. Περιχύνουμε τα μήλα με το χυμό.

  • ΜΠΟΡΟΥΜΕ

    να τα χρησιμοποιήσουμε ζεστά ή να τα αφήσουμε να κρυώσουν.

  • ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ

    τα μήλα σε τέσσερα πιάτα, τα περιχύνουμε με το σιρόπι και προσθέτουμε μια μπάλα παγωτού σε κάθε μερίδα.

  • ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ

    αμέσως.