ΓΚΑΝΑΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΠΑΓΩΤΟ ΦΡΑΟΥΛΑ

Μερίδες 4

Προετοιμασία
20 Λεπτά
Παραμονή στην κατάψυξη
5 Λεπτά
Βαθμός δυσκολίας
Three Star

ΓΚΑΝΑΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΠΑΓΩΤΟ ΦΡΑΟΥΛΑ

Ένα πολύ νόστιμο γλυκό που σερβίρεται με Carte D’Or La Gelateria 1,8lt με φράουλα!
  • ΥΛΙΚΑ

  • 185 γρ. μαύρη σοκολάτα (52% κακάο)
  • 185 ml κρέμα γάλακτος 48% λιπαρά
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 200 γρ. φράουλες
  • 3 κουταλιές της σούπας/35 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 4 μπάλες παγωτό Carte D’Or Φράουλα από το τετράγευστο La gelateria Σοκ/Φιστ/Φρα/Στρ
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ

    πρώτα τη γκανάς. Σπάμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα μέχρι να φτάσει ένα βήμα πριν το βρασμό, τη ρίχνουμε στη σοκολάτα και προσθέτουμε το αλάτι. Αφήνουμε τα υλικά να ξεκουραστούν για 5 λεπτά και στη συνέχεια τα ανακατεύουμε σε ένα αφράτο μείγμα. Το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί.

  • ΒΑΖΟΥΜΕ

    τη γκανάς από το ψυγείο και την αφήνουμε να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν την χρησιμοποιήσουμε, διαφορετικά θα χάσει την απαλή υφή της όταν τη χτυπήσουμε.

  • ΟΣΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

    την γκανάζ κόβουμε την κάθε φράουλα σε περίπου 8 κομμάτια. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τις πατάμε με ένα πιρούνι. Τις αφήνουμε να μαραθούν για 10 με 15 λεπτά.

  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

    χτυπάμε τη γκανάς με ένα ηλεκτρικό μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει πηχτή και αφράτη.

  • ΒΑΖΟΥΜΕ

    τη γκανάς στα μπολ με τη βοήθεια ενός κορνέ. Βάζουμε μία μπάλα παγωτό πάνω από τη γκανάς και περιχύνουμε με τις φράουλες και τη σος τους.