ΓΚΙΟΥΛΑΤΣ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Μερίδες 6

Προετοιμασία
30 Λεπτά
Παραμονή στην κατάψυξη
60 Λεπτά
Βαθμός δυσκολίας
Two Star

ΓΚΙΟΥΛΑΤΣ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

6 μπάλες παγωτό Carte D’Or Βανίλια (300 γρ./600 ml), 750 ml γάλα, 250 γρ. ζάχαρη.....
  • ΥΛΙΚΑ

  • 6 μπάλες παγωτό Carte D’Or Βανίλια (300 γρ./600 ml)
  • 750 ml γάλα
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 50 ml ροδόνερο (προαιρετικά)
  • 100 γρ. φύλλα ρυζιού γκιουλάτς (6-12, ανάλογα με το μέγεθος)
  • 50 γρ. ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης
  • 50 γρ. σπόροι ροδιού
  • 6 κ.σ. σος σοκολάτα
  • Χρυσή χρωματιστή ζάχαρη για διακόσμηση
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΒΑΛΤΕ

    το γάλα και τη ζάχαρη να βράσουν σε μια μέτρια κατσαρόλα, ανακατεύοντας διαρκώς. Σβήστε τη φωτιά και προσθέστε το ροδόνερο, αν το χρησιμοποιείτε.

  • ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ

    ένα φύλλο γκιουλάτς σε μια πιατέλα και μουσκέψτε το με λίγο γάλα. Βάλτε άλλο ένα φύλλο από πάνω και επαναλάβατε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα. Ρίξτε από πάνω όσο γάλα έχει περισσέψει. Όταν κρυώσει, βάλτε τα στο ψυγείο για μία ώρα.

  • ΒΓΑΛΤΕ

    το γκιουλάτς από το ψυγείο και κόψτε το σε έξι μερίδες. Βάλτε κάθε μερίδα σε ένα όμορφο ποτήρι παγωτού, ώστε να πάρει κοίλο σχήμα.

  • ΒΑΛΤΕ

    μια κουταλιά σος σοκολάτας στην κοιλότητα του γκιουλάτς.

  • ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ

    μια μπάλα παγωτό Carte D’Or Βανίλια ώστε να κολυμπάει στη σοκολάτα. Διακοσμήστε το παγωτό με σπόρους ροδιού.

  • ΠΑΣΠΑΛΙΣΤΕ

    τους σπόρους και το παγωτό με τη χρωματιστή ζάχαρη.

  • ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ

    αμέσως.