ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ GIANDUIA

Μερίδες 4

Προετοιμασία
45 Λεπτά
Παραμονή στην κατάψυξη
0 Λεπτά
Βαθμός δυσκολίας
Five Star

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ GIANDUIA

Μικροί - μεγάλοι θα το λατρέψουν. Σας παρουσιάζουμε το απολυτό καλοκαιρινό must!
  • ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ. αμύγδαλα σκόνη ή φιλέ
  • 15 γρ. σκόνη κακάο
  • Ασπράδια από 2 μεγάλα αυγά
  • 65 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/4 κ.γ. χυμός λεμονιού
  • 75 γρ. μαύρη σοκολάτα (51-70% κακάο)
  • 40 γρ. ψημένα φουντούκια, τεμαχισμένα
  • 280 γρ. παγωτό CARTE D’OR GIANDUIA (μέρος του CDO Gianduia-Στρατσιατέλα 1,8Lt)
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ

    το παγωτό σε τέσσερα τσέρκια διαμέτρου 7 εκ. πιέζοντας καλά και τα βάζουμε στην κατάψυξη.

  • ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ

    το φούρνο στους 180°C (πάνω-κάτω)/160°C (αέρας).

  • ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝ,

    αλέθουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ μαζί με τέσσερις κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη. Κοσκινίζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη και το κακάο και ανακατεύουμε με τα αλεσμένα αμύγδαλα.

  • ΧΤΥΠΑΜΕ

    τα ασπράδια, το χυμό λεμονιού και το αλάτι μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζουν κορυφές που να στέκονται.

  • ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ

    τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε για περίπου δύο λεπτά συνολικά μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε τα στερεά συστατικά στη μαρέγκα αναδεύοντας απαλά μέχρι να αναμιχθούν.

  • ΒΑΖΟΥΜΕ

    το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και σχηματίζουμε οκτώ δίσκους 6 εκ.

  • ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ

    να σταθούν για 20 λεπτά ώστε να στεγνώσουν λίγο και να σχηματίσουν κρούστα. Ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά, βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν σε μια σχάρα.

  • ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ,

    λιώνουμε σοκολάτα και την αφήνουμε μέχρι να φθάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Βγάζουμε το παγωτό από τα τσέρκια και φτιάχνουμε σάντουιτς με δύο μακαρόν και παγωτό ενδιάμεσα.

  • ΒΟΥΤΑΜΕ

    το πάνω μισό στη λιωμένη σοκολάτα και μετά στα τεμαχισμένα φουντούκια και τοποθετούμε τα γεμιστά μακαρόν σε δίσκο που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Τα βάζουμε στην κατάψυξη και σερβίρουμε απευθείας.