ΦΩΛΙΕΣ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ & ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΜΟΥΡΩΝ

Μερίδες 4

Προετοιμασία
30 Λεπτά
Παραμονή στην κατάψυξη
0 Λεπτά
Βαθμός δυσκολίας
Two Star

ΦΩΛΙΕΣ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ & ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΜΟΥΡΩΝ

Η φωλιά του μπισκότου… κρύβει ένα γλυκό όνειρο!
  • ΥΛΙΚΑ

  • 35 γρ. ανάλατο βούτυρο
  • 35 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 1/2 κ.σ. μέλι
  • 35 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.σ. τριμμένο τζίντζερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 200 γρ. διάφορα μούρα (φράουλες, μύρτιλλα, βατόμουρα, σμέουρα)
  • 4 x 80 γρ. (συνολικά 320 γρ.) μπάλες παγωτό CARTE D’OR ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗΣ 1350ml
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΛΙΩΝΟΥΜΕ

    το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι και το αλάτι σε ένα μικρό κατσαρολάκι. Το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι και το τζίντζερ ανακατεύοντας με σύρμα.

  • ΑΦΗΝΟΥΜΕ

    να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. (Μπορούμε επίσης να έχουμε ετοιμάσει το μείγμα από πριν, να το διατηρήσουμε στο ψυγείο και να το χρησιμοποιήσουμε απευθείας από το ψυγείο αλλά ίσως χρειαστούμε περισσότερο χρόνο).

  • ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ

    το φούρνο στους 180°C (πάνω-κάτω)/160°C (αέρας).

  • ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ

    το μείγμα στα έξι και φτιάχνουμε μπαλάκια.

  • ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ

    μερικά μπαλάκια σε αντικολλητικό ταψί, σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους και τα πιέζουμε για να δημιουργήσουμε δίσκους πάχους περίπου 1/2 εκ.

  • ΨΗΝΟΥΜΕ

    στο φούρνο μέχρι να αποκτήσουν ομοιόμορφο καστανό χρώμα, περίπου 8-10 λεπτά.

  • ΑΦΗΝΟΥΜΕ

    να κρυώσουν μέχρι να αρχίσουν να είναι εύπλαστα και τους δίνουμε σχήμα με τη βοήθεια ενός αναποδογυρισμένου γυάλινου ποτηριού με διάμετρο βάσης 7 έως 8 εκ., αφού το έχουμε αλείψει με λίγο λάδι. Τα τοποθετούμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν τελείως.