ΦΛΩΡΕΝΤΙΝΕΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙΑ

Μερίδες 6

Προετοιμασία
25 Λεπτά
Παραμονή στην κατάψυξη
0 Λεπτά
Βαθμός δυσκολίας
Four Star

ΦΛΩΡΕΝΤΙΝΕΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙΑ

Απίθανες Φλωρεντίνες με αμύγδαλα και κεράσια για ένα επιδόρπιο που θα λατρέψετε!
  • ΥΛΙΚΑ

  • 25 γρ. ανάλατο βούτυρο
  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 55 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 25 γρ. μέλι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 75 γρ. αμύγδαλα φιλέ
  • 50 γρ. κεράσια γλασέ, τεμαχισμένα
  • 20 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 35 γρ. μαύρη σοκολάτα (52-70% κακάο)
  • 35 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 6 x 80 γρ. (συνολικά 480 γρ.) μπάλες παγωτό CARTE D’OR ΣΤΡΑΤΣΙΑΤΕΛΑ 900ML
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ

    το φούρνο στους 180°C (πάνω-κάτω)/160°C (αέρας).

  • ΒΑΖΟΥΜΕ

    το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι και το μέλι στη φωτιά μέχρι να πάρουν βράση.

  • ΧΑΜΗΛΩΝΟΥΜΕ

    τη θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά.

  • ΒΓΑΖΟΥΜΕ

    από τη φωτιά και προσθέτουμε ανακατεύοντας τα αμύγδαλα, τα κεράσια και το αλεύρι.

  • ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ

    μεγάλες κουταλιές από το μίγμα (χωρίζοντάς το σε δώδεκα μέρη) σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος αφήνοντας μεταξύ τους απόσταση περίπου 7 εκ. επειδή θα απλώσουν στο ψήσιμο.

  • ΠΙΕΖΟΥΜΕ

    ελαφρώς με ένα κουτάλι για να γίνουν επίπεδες.

  • ΨΗΝΟΥΜΕ

    στο φούρνο για 5 έως 8 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν καστανόχρυσο χρώμα στις άκρες.

  • ΧΑΜΗΛΩΝΟΥΜΕ

    τη θερμοκρασία στους 160°C (πάνω-κάτω)/140°C (αέρας) και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5 περίπου λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ομοιόμορφο καραμελένιο χρώμα.

  • ΒΓΑΖΟΥΜΕ

    το ταψί από το φούρνο και, αν χρειάζεται, τους δίνουμε επίπεδο σχήμα με μια σπάτουλα.

  • ΑΦΗΝΟΥΜΕ

    λίγο να κρυώσουν και να σκληρύνουν ώστε να μπορέσουμε να τις ξεκολλήσουμε απαλά με μια μικρή σπάτουλα και τις τοποθετούμε σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως.

  • ΛΙΩΝΟΥΜΕ

    ξεχωριστά τις σοκολάτες σε μπεν μαρί, σε ένα μικρό μπολ πάνω από νερό που βράζει.

  • ΔΙΑΚΟΣΜΟΥΜΕ

    τις φλωρεντίνες με γραμμές από τη λιωμένη σοκολάτα. Έξι με μαύρη και έξι με λευκή σοκολάτα.

  • ΑΦΗΝΟΥΜΕ

    τη σοκολάτα να κρυώσει και να στερεοποιηθεί.

  • ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ

    μία μπάλα παγωτό με δύο φλωρεντίνες, μία με λευκή και μία με μαύρη σοκολάτα.