ΦΛΟΓΕΡΕΣ ME ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ & ΒΥΣΣΙΝΑ ΣΕ ΣΙΡΟΠΙ

Μερίδες 8

Προετοιμασία
25 Λεπτά
Παραμονή στην κατάψυξη
0 Λεπτά
Βαθμός δυσκολίας
Three Star

ΦΛΟΓΕΡΕΣ ME ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ & ΒΥΣΣΙΝΑ ΣΕ ΣΙΡΟΠΙ

Spicy αρώματα συνδυάζονται αρμονικά με γλυκές πινελιές, για να απολαύσετε γεύσεις από Ανατολή και αγάπη!
  • ΥΛΙΚΑ

  • 4 φύλλα σφολιάτας 30 εκ. x 40 εκ.
  • 85 γρ. ανάλατο βούτυρο
  • 100 γρ. καρύδια
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 ½ κ.γ. ροδόνερο
  • ½ κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 120 γρ. αποξηραμένα βύσσινα
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 300 ml νερό
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 8 x 70 γρ. (συνολικά 560 γρ.) μπάλες παγωτό CARTE D’OR PARFAIT ΣΟΚΟΛΑΤΑ (μέρος του CDO Parfait Βανίλια- Σοκολάτα 1,8L)
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΓΙΑ ΤΑ ΒΥΣΣΙΝΑ ΣΕ ΣΙΡΟΠΙ,

    σιγοβράζουμε τα βύσσινα με το νερό για περίπου 10 λεπτά, μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά. Βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τη βανίλια, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να γίνει πηχτό σιρόπι.

  • ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ

    το φούρνο στους 190°C (πάνω-κάτω)/170°C (αέρας).Για τις φλογέρες, λιώνουμε 25 γρ. βούτυρο και το κρατάμε στην άκρη. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα καρύδια με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σκόνη και προσθέτουμε το βούτυρο, το ροδόνερο και την κανέλα.

  • ΛΙΩΝΟΥΜΕ

    το υπόλοιπο βούτυρο.

  • ΚΟΒΟΥΜΕ

    τα φύλλα σφολιάτας στη μέση ώστε να έχουμε 8 λωρίδες διαστάσεων 20 εκ. x 30 εκ. Αλείφουμε κάθε λωρίδα με βούτυρο και βάζουμε περίπου 20 γρ. από τη γέμιση στη στενή πλευρά, αφήνοντας περίπου 2 εκ. κενό στις δύο άκρες. Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα και τυλίγουμε σε ρολό όσο πιο σφιχτά μπορούμε. Αλείφουμε με λίγο ακόμη βούτυρο και βάζουμε τις φλογέρες σε ένα ταψί.

  • ΨΗΝΟΥΜΕ

    για περίπου 15 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν χρυσοκάστανο χρώμα και να γίνουν τραγανές. Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν σε μια σχάρα. (Μπορούμε να τις σερβίρουμε και ζεστές.) Σερβίρουμε τις φλογέρες με μια μπάλα παγωτό και βύσσινα σε σιρόπι.