ΦΙΝΑΝΣΙΕ ΜΕ ΡΟΔΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Μερίδες 12

Προετοιμασία
90 Λεπτά
Παραμονή στην κατάψυξη
0 Λεπτά
Βαθμός δυσκολίας
Four Star

ΦΙΝΑΝΣΙΕ ΜΕ ΡΟΔΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

12 κουταλιές παγωτό Carte D’Or Σκούρα σοκολάτα, μέρος από το τετράγευστο La Gelateria (200 γρ./400 ml), 115 γρ. ανάλατο βούτυρο...
  • ΥΛΙΚΑ

  • 12 κουταλιές παγωτό Carte D’Or Σκούρα σοκολάτα, μέρος από το τετράγευστο La Gelateria (200 γρ./400 ml)
  • 115 γρ. ανάλατο βούτυρο
  • 30 γρ. αλεύρι
  • 55 γρ. τριμμένα αμύγδαλα
  • 90 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Ασπράδια από 3 μεγάλα αυγά, χτυπημένα ελαφρά
  • ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Σπόροι από ένα μέτριο ρόδι, περίπου 100 γρ.
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΕΤΕ

    το φούρνο στους 200°C (180°C για φούρνους με αέρα, με τη σχάρα στη μεσαία θέση.

  • ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ

    12 φορμάκια τάρτας (που καθένα να χωράει περίπου 2 κουταλιές της σούπας μείγμα ) σε ένα ταψί.

  • ΒΑΛΤΕ

    το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει, αφήστε το να πάρει βράση, κουνώντας κατά διαστήματα το κατσαρολάκι. Όταν το βούτυρο γίνει διαφανές και αρχίζει να παίρνει καστανόχρυσο χρώμα, βγάλτε το από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει. Μετρήστε 80 ml από το τσιγαρισμένο βούτυρο και κρατήστε το υπόλοιπο για να βουτυρώσετε τα φορμάκια.

  • ΑΝΑΜΙΞΤΕ

    το αλεύρι, τα τριμμένα αμύγδαλα, την άχνη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα ελαφρά χτυπημένα ασπράδια των αυγών, τη βανίλια και το τσιγαρισμένο βούτυρο.

  • ΠΑΣΠΑΛΙΣΤΕ

    με λίγο αλεύρι τα βουτυρωμένα φορμάκια. Γεμίστε τα σχεδόν μέχρι το χείλος και ψήστε τα για 9-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα φινανσιέ. Βγάλτε τα από το φούρνο, αφαιρέστε τα προσεκτικά από τα φορμάκια και αφήστε τα να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα.

  • ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ

    τα φινανσιέ σε μια πιατέλα.

  • ΒΑΛΤΕ

    μια μπαλίτσα παγωτό Carte D’Or Σκούρα σοκολάτα, μέρος από το τετράγευστο La Gelateria σε κάθε φινανσιέ και γαρνίρετε με σπόρους ροδιού.

  • ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ

    αμέσως.