DONUTS ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ

Μερίδες 8-10

Προετοιμασία
35 Λεπτά
Παραμονή στην κατάψυξη
15 Λεπτά
Βαθμός δυσκολίας
Five Star

DONUTS ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ

Ένα γλυκό που μπορεί να σερβιριστεί με οποιαδήποτε γεύση Carte D’ Or.
  • ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. αλεύρι (υπολογίζουμε ότι θα χρειαστούμε και λίγο παραπάνω)
  • 75γρ. ζάχαρη
  • 14 γρ. ξηρή μαγιά
  • 2 αυγά μεσαίου μεγέθους
  • 55 γρ. ανάλατο βούτυρο, μαλακό
  • 90 ml γάλα
  • 90 ml νερό
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 8 γρ. αλάτι
  • 750 ml σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • 75 γρ. ζάχαρη, από την οποία θα περάσουμε τα ντόνατς
  • 250 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 8-10 μπάλες παγωτό Carte D’Or στρατσιατέλα (σύνολο 560-700 γρ.)
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ

    το γάλα και το νερό μέχρι να φτάσουν στη θερμοκρασία του χεριού μας. Απομακρύνουμε από τη φωτιά. Βάζουμε όλα τα συστατικά για τα donuts σε ένα μίξερ και το χτυπάμε σε μέτρια έως δυνατή ταχύτητα για περίπου 8 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο, απαλό και ελαστικό.

  • ΤΟ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ

    και το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα. Στη συνέχεια το βγάζουμε και το αφήνουμε αν φουσκώσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 2 ώρες, μέχρι να γίνει διπλάσιο σε μέγεθος.

  • ΒΑΖΟΥΜΕ

    τη ζύμη ανάμεσα σε δύο χαρτιά ψησίματος με ελάχιστο αλεύρι και την ανοίγουμε με τον πλάστη ώστε να έχει πάχος 1 ½ εκ.. Κόβουμε κύκλους διαμέτρου 6 εκ. και κάνουμε μία τρύπα στη μέση διαμέτρου 2 με 2 ½ εκ. Βάζουμε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί, το αλευρώνουμε ελαφρά και τοποθετούμε τα donuts. Πλάθουμε ξανά τη ζύμη που έχει περισσέψει, χωρίς να την κουράσουμε πολύ μέχρι να έχουμε στο σύνολο 16 – 20 donuts.

  • ΤΑ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ

    και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 – 40 λεπτά μέχρι να γίνουν διπλάσια σε μέγεθος. Ζεσταίνουμε το λάδι στους 180⁰C και τηγανίζουμε 3-4 donuts για περίπου 30 δευτερόλεπτα κάθε πλευρά ή μέχρι να αποκτήσουν το χαρακτηριστικό καφέ-χρυσό χρώμα. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας και μετά τα περνάμε από τη ζάχαρη.

  • ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ

    τη μαρμελάδα βερίκοκο με το χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε δύο donuts ανά μερίδα με μία μπάλα παγωτό και περιχύνουμε με τη σος της μαρμελάδας βερίκοκο.