CUPCAKE ΜΕ CRUMBLE ΦΡΑΜΠΟΥΑΖ ΚΑΙ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΦΙΣΤΙΚΙ

Μερίδες 8

Προετοιμασία
30 Λεπτά
Παραμονή στην κατάψυξη
20 Λεπτά
Βαθμός δυσκολίας
Three Star

CUPCAKE ΜΕ CRUMBLE ΦΡΑΜΠΟΥΑΖ ΚΑΙ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΦΙΣΤΙΚΙ

Ένας απολαυστικός συνδιασμός Παγωτού με Cupcake που αξίζει να δοκιμάσετε!
  • ΥΛΙΚΑ

  • 75 γρ. αλεύρι
  • 35 γρ. ζάχαρη
  • 55 γρ. ανάλατο βούτυρο, κρύο
  • λίγο αλάτι
  • 125 γρ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 125 γρ. αλεύρι
  • 20 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 ¼ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γρ. φραμπουάζ (υπολογίζουμε επιπλέον 60 γρ. για το σερβίρισμα)
  • 8 μπάλες παγωτό Carte D’Or φιστίκι και βανίλια από τα τετράγευστα La gelateria Σοκ/Φιστ/Φρα/Στρ και Carte D'Or: Κρέμα, Σοκολάτα, Φουντούκι και Βανίλια αντίστοιχα(σύνολο 640 γρ.)
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ

    το φούρνο στους 190⁰C (170⁰C για φούρνους στον αέρα). Για το crumble, βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα τρίβουμε με τα χέρια μέχρι το βούτυρο να μοιραστεί σε όλο το μείγμα.

  • ΒΑΖΟΥΜΕ

    περίπου το 1/3 του μείγματος σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε προηγουμένως στρώσει χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

  • ΓΙΑ ΤΑ CUPCAKES

    τοποθετούμε 8 θήκες για cupcakes στο ειδικό ταψί. Χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι για περίπου 5 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και χτυπάμε καλά.

  • ΚΟΣΚΙΝΙΖΟΥΜΕ

    όλα μαζί τα στερεά υλικά, τα προσθέτουμε μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας στο μείγμα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τα μοιράζουμε στις θήκες των cupcakes. Μοιράζουμε τα φραμπουάζ στα cupcakes, πιέζοντας τα ελαφρά για να μπουν μέσα στο μείγμα. Πασπαλίζουμε με το άψητο μείγμα του crumble.

  • ΨΗΝΟΥΜΕ

    για περίπου 20-25 λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε, βγάζουμε τα crumble από τις χάρτινες θήκες και τα τοποθετούμε σε πιάτα σερβιρίσματος. Βάζουμε από μία μπάλα παγωτό σε κάθε πιάτο. Πασπαλίζουμε με το ψημένο crumble και στολίζουμε με φρέσκα φραμπουάζ.