CHURROS ΜΕ ΣΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ

Μερίδες 6

Προετοιμασία
20 Λεπτά
Παραμονή στην κατάψυξη
15 Λεπτά
Βαθμός δυσκολίας
Three Star

CHURROS ΜΕ ΣΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ

Το αγαπημένο ισπανικό γλυκό ταιριάζει τέλεια με τις γεύσεις Carte D'Or!
  • ΥΛΙΚΑ

  • ΓΙΑ ΤΑ CHURROS
  • 185ml νερό
  • 50ml ηλιέλαιο
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 150 γρ. αλεύρι
  • ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ
  • 90 γρ. μαύρη σοκολάτα (52-55% κακάο)
  • 90 ml κρέμα γάλακτος 48% λιπαρά
  • 45 ml νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
  • 750ml σπορέλαιο
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κανέλα
  • Φλούδα πορτοκαλιού για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
  • 6 μπάλες παγωτό Carte D’Or Pecan Βανίλια 900 ml
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ

    τη σος σοκολάτας. Βράζουμε την κρέμα γάλακτος, το νερό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ρίχνουμε μέσα το κακάο και τη μαύρη σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

  • ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ

    τα churros. Βράζουμε το νερό, το ηλιέλαιο και το αλάτι. Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και ανακατεύουμε. Όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί, το βάζουμε σε κορνέ με μύτη σε σχήμα αστεριού. Ζεσταίνουμε το λάδι στους 180⁰C. Φτιάχνουμε 12 churros με το κορνέ, μήκους 10 εκ. περίπου. Τα τηγανίζουμε ανά δύο ή τρία μέχρι να πάρουν καστανό χρώμα και να γίνουν τραγανά. Τα βγάζουμε και τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια τα περνάμε από τη ζάχαρη και την κανέλα.

  • ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ

    με ζεστή ή χλιαρή σος σοκολάτας και παγωτό. Γαρνίρουμε αν θέλουμε με τις φλούδες πορτοκαλιού.