Μερίδες 10-12

Προετοιμασία
2 hours
Παραμονή στην κατάψυξη
0 Λεπτά
Βαθμός δυσκολίας
Three Star

CHURROS ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗΣ

H ισπανική εκδοχή του αγαπημένου λουκουμά που συνδυάζεται τέλεια με όλες τις γεύσεις Carte D’Οr!
  • ΥΛΙΚΑ

  • 125 γρ. μαργαρίνη Flora με βούτυρο
  • 60 γρ. zάχαρη κρυσταλλική
  • 450 γρ. νερό κρύο
  • 3 γρ. αλάτι
  • 300 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο για όλες τις χρήσεις
  • 2 βανίλιες
  • 4 αυγά
  • 1 λίτρο ηλιέλαιο Sol
  • 100 γρ. ζάχαρη για το πασπάλισμα
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 1 κουβερτούρα
  • παγωτό Carte d’Or Βανίλια Μαδαγασκάρης
  • Ακόμα, θα χρειαστείτε: σακούλα ζαχαροπλαστικής
  • αντικολλητικό χαρτί
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΡΙΧΝΟΥΜΕ

    σε μια κατσαρόλα το νερό, τη μαργαρίνη, το αλάτι, τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να πάρουν μια βράση.

  • ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ

    το αλεύρι. Μειώνουμε στο χαμηλό την θερμοκρασία και, χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα, ανακατεύουμε ζωηρά για περίπου 3 λεπτά, μέχρις ότου το μείγμα να σχηματίσει μια ζύμη.

  • ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΜΕ

    τη ζύμη από τη φωτιά και ρίχνουμε σταδιακά τα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς.

  • ΑΦΗΝΟΥΜΕ

    να κρυώσει ελαφρά η ζύμη. Στη συνέχεια, τη βάζουμε μέσα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με αστεροειδή μύτη.

  • ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ

    επάνω σε ένα ταψί, αντικολλητικό χαρτί, και σχηματίζουμε κυκλικά churros, το ένα δίπλα από το άλλο. Τοποθετούμε το ταψί στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν τα churros.

  • ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΜΕ

    τα churros σε μια φριτέζα, στους 160 °C, μέχρι να πάρουν χρώμα.

  • ΚΑΤΟΠΙΝ

    τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για πολύ λίγο.

  • ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ

    τη ζάχαρη με την κανέλα σε ένα μικρό μπολ. Μέσα στο μείγμα αυτό, πανάρουμε τα ζεστά churros.

  • ΑΦΗΝΟΥΜΕ

    να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Φτιάχνουμε σάντουιτς, γεμίζοντας δυο κομμάτια churros με παγωτό Carte d’Or Βανίλια Μαδαγασκάρης.

  • ΛΙΩΝΟΥΜΕ

    κουβερτούρα στο microwave και βουτάμε μέσα τα churros.