BROWNIES ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ & ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΠΑΓΩΤΟ CRÈME BRULÉE

Μερίδες 12

Προετοιμασία
20 Λεπτά
Παραμονή στην κατάψυξη
20-25 Λεπτά
Βαθμός δυσκολίας
Three Star

BROWNIES ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ & ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΠΑΓΩΤΟ CRÈME BRULÉE

Απολαυστικά brownies σε υπέροχο συνδυασμό με Carte D'Or με γεύση Crème Brûlée.
  • ΥΛΙΚΑ

  • 150 γρ. μαύρη σοκολάτα (51% κακάο)
  • 180 γρ. ανάλατο βούτυρο
  • 3 μέτρια αυγά
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 90 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 80 γρ. αλεύρι
  • 25 γρ. κακάο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 125 γρ. ασπρισμένα, ψημένα φουντούκια
  • 12 μπάλες παγωτό Carte D'Or Crème Brûlée (σύνολο 900 γρ.)
  • Κακάο για το πασπάλισμα
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ

    το φούρνο στους 170⁰C (150⁰C για φούρνους με αέρα). Λαδώνουμε ένα τετράγωνο ταψί, πλευράς 23-24 εκ. και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα και τα λιώνουμε σιγά σιγά σε χαμηλή φωτιά. Την αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να φτάσει σε χλιαρή θερμοκρασία.

  • ΧΤΥΠΑΜΕ

    τις ζάχαρες, το αλάτι και τα αυγά για περίπου 5 με 8 λεπτά μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα, Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι και το κακάο.

  • ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΟΥΜΕ

    το μείγμα των αυγών και της ζάχαρης με το μείγμα του βουτύρου και της σοκολάτας και τη βανίλια. Προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε.

  • ΡΙΧΝΟΥΜΕ

    το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά, τόσο ώστε να είναι ακόμα ελαφρώς υγρό στο κέντρο και να ταλαντεύεται όταν το κουνάμε. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Είναι πιο εύκολο να το κόψουμε όταν είναι κρύο και μετά να το επαναφέρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

  • ΚΟΒΟΥΜΕ

    το brownie σε 12 κομμάτια και σερβίρουμε κάθε μερίδα με μία μπάλα παγωτό. Πασπαλίζουμε με κακάο.