Μερίδες 4-6

Προετοιμασία
20 Λεπτά
Παραμονή στην κατάψυξη
0 Λεπτά
Βαθμός δυσκολίας
Three Star

BANOFFEE ΜΕ CARTE D'OR ESSENCE ΒΑΝΙΛΙΑ-ΚΑΡΑΜΕΛΑ

Μπανάνα; Τσεκ! Παγωτό Carte D’Or Καραμέλα; Τσεκ! ! Παγωτό Carte D’Or Βανίλια; Τσεκ! Η πιο λαχταριστή συνταγή για τάρτα Banoffe είναι τώρα στη διάθεσή σας!
  • ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. τριμμένα μπισκότα τύπου Μιράντα
  • 180 γρ. μαργαρίνη Flora με βούτυρο
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 3 μπανάνες
  • 1 συκευασία Carte D’or Essence Βανίλια- Καραμέλα 900 ml
  • Carte D’or σιρόπι καραμέλα
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΘΡΥΜΜΑΤΙΖΟΥΜΕ

    τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη.

  • ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ

    το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.

  • ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ

    το μείγμα στην ταρτιέρα και το στρώνουμε πιέζοντας με το πίσω μέρος ενός κουταλιού, ώσπου να καλυφθούν ο πάτος και τα τοιχώματα.

  • ΨΗΝΟΥΜΕ

    τη βάση για 12-14 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, μέχρι να ροδίσει ελαφρά και στη συνέχεια, την αφήνουμε να κρυώσει καλά.

  • ΚΟΒΟΥΜΕ

    τη μία μπανάνα σε λεπτές φετούλες και λιώνουμε τις υπόλοιπες με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το παγωτό καραμέλα στη λιωμένη μπανάνα και ανακατεύουμε.

  • ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ

    αυτό το μείγμα στην κρύα μπισκοτένια βάση της ταρτιέρας.

  • ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ

    τις φετούλες μπανάνας από πάνω και τη βάζουμε να παγώσει για 20 λεπτά.

  • ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ

    από πάνω το παγωτό βανίλια.

  • ΓΑΡΝΙΡΟΥΜΕ

    με σιρόπι καραμέλα και σερβίρουμε.