ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ ΜΕ ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΑ

Μερίδες 4

Προετοιμασία
45 Λεπτά
Παραμονή στην κατάψυξη
10 Λεπτά
Βαθμός δυσκολίας
Five Star

ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ ΜΕ ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΑ

Αυτά τα υπέροχα ατομικά στρούντελ, μπορούν να σερβιριστούν και με Carte D'Or Pecan Βανίλια 900ml!!
  • ΥΛΙΚΑ

  • 4 μπάλες σερβιρίσματος Carte D'Or Pecan Βανίλια 900ml
  • 1 μεγάλο μήλο ή 2 μέτρια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 25 γρ. ζάχαρη
  • 25 γρ. σταφίδες
  • ¼ κ.γ. διάφορα καρυκεύματα
  • 15 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 6 φύλλα κρούστας
  • 35 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  • Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ

    σε μια μικρή κατσαρόλα το μήλο, τη ζάχαρη, τις σταφίδες, τα καρυκεύματα και 1 κ.σ. νερό. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά. Ανακατεύουμε μόνο μια φορά μόλις αρχίσουν τα μήλα να μαλακώνουν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήvouμε να κρυώσει για 10 λεπτά.

  • ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ

    στο μείγμα τα καρύδια.

  • ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ

    το φούρνο στους 190°C/170°C (αέρα).

  • ΛΙΩΝΟΥΜΕ

    Το Flora Soft με βούτυρο σε ένα μικρό μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων.

  • ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ

    Κάθε φύλλο κρούστας με το Flora Soft και το κόβουμε οριζόντια στη μέση. Θα χρειαστούμε 3 κομμάτια φύλλου για κάθε στρούντελ. Τοποθετούμε ένα οριζόντια, ένα κάθετα και ένα διαγώνια (το ένα πάνω στο άλλο)

  • ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ

    τα ψημένα μήλα στα 4 στρούντελ. Διπλώνουμε πρώτα τα πλαϊνά ώστε να καλύπτονται τα μήλα. Συνεχίζουμε διπλώνοντας το κάτω φύλλο κι έπειτα το πάνω δημιουργώντας φάκελλο. Τα τοποθετούμε σε δίσκο ψησίματος και αλείφουμε κάθε στρούντελ με το υπόλοιπο Flora Soft.

  • ΨΗΝΟΥΜΕ

    τα στρούντελ σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.

  • ΒΑΖΟΥΜΕ

    Κάθε στρούντελ σε πιάτο σερβιρίσματος και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

  • ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΜΕ

    με 1 μπάλα Carte D'Or Pecan Βανίλια 900ml και σερβίρουμε αμέσως.